Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:58 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delapidarea de la Universitatea „Ovidius“ a ajuns în atenţia instituţiilor abilitate Casiera bănuită de furt, „audiată“ la sediul de pe Mamaia

ro

21 Mar, 2017 00:00 3672 Marime text
Zilele trecute, Comisia de disciplină şi Comisia de experţi contabili constituite la nivelul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa (UOC) au demarat verificări la Direcţia Economică a unităţii de învăţământ, condusă de Mariana Atanasie, după ce s-a constatat lipsa a 180.000 de lei din casieria centrală a instituţiei. Atanasie a raportat în fiecare an la minister că nu sunt probleme în privinţa bugetului.
 
Din informaţiile noastre, directorul economic încearcă să paseze răspunderea către angajatele Biroului Financiar, în timp ce casiera bănuită de furt a fost „audiată“ la sediul universităţii de pe bulevardul Mamaia de către comisia de audit înfiinţată printr-o decizie a Consiliului de Administraţie.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al UOC, Valentin Vanghelescu, „prin decizia Consiliului de Administraţie din 7/03/2017, s-au instituit două comisii, o comisie de analiză disciplinară şi o comisie de experţi contabili din interiorul Universităţii, menite a analiza activitatea de fond a departamentului economic, în ultimii cinci ani. Totodată, prin decizia rectorului, serviciul de audit intern va analiza aceeaşi perioadă şi va formula un răspuns. După finalizarea activităţilor celor două comisii şi ale serviciului de audit intern, Universitatea va comunica rezultatele şi măsurile interne care derivă din analiză“.

 
Raportul comisiei de audit ar fi fost predat Comisiei de experţi contabili şi, din informaţiile noastre, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu raportul Comisiei de disciplină.

Vă reamintim că, în luna februarie, a fost „raportată“ dispariţia misterioasă din casieria centrală a instituţiei universităţii a sumei de aproximativ 200.000 de lei. Banii ar fi fost însuşiţi de casieră. Sursele noastre ne-au precizat că femeia, Luminiţa Tomiţă Ştefan, cercetată acum de o comisie de anchetă internă, ar fi recunoscut furtul din gestiune. Pe perioada anchetei, aceasta ar fi fost detaşată la tipografia instituţiei. Femeia este angajată a UOC de zece ani, însă lucrează la casieria centrală de la sediul de pe bulevardul Mamaia din anul 2013.
 
„Persoana în cauză şi-a recunoscut parţial vina, restituind suma de 12.000 de lei către Universitate. Primele măsuri luate au fost mutarea angajatului într-un alt departament, până la definitivarea analizei interne, şi anunţarea organelor de anchetă abilitate. În momentul actual, primele estimări ale prejudiciului s-ar ridica la aproximativ 180.000 de lei“, a comunicat şi Biroul de Presă al UOC.
 
Din informaţiile noastre, prejudiciul iniţial, de 180.000 de lei, a început să crească, iar pe fir a intrat şi un procuror, care a preluat acest caz.

În acest sens, după ce s-au făcut primele verificări ale perioadei 2013-2014, acestea vor continua, până se va ajunge la zi.

 
Vom reveni cu alte amănunte pe parcursul derulării evenimentelor în acest caz.

Ti-a placut articolul?

Comentarii