Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

D.R.D.P. Constanța continuă anchetele de circulație. În ce zone au loc și la ce întrebări trebuie să răspundă participanții la trafic

ro

11 Oct, 2022 11:02 1164 Marime text
Ancheta DRDP. Foto: Facebook/DRDP ConstanțaD.R.D.P. Constanța informează participanții la trafic că, în data de 12 octombrie 2022, vor continua anchetele de circulație origine – destinație, efectuate cu avizul și cu sprijinul poliției rutiere.

Reprezentanții DRDP Constanța reamintesc că aceste anchete sunt măsurători de trafic care se efectuează în scopul determinării curenților de circulație pe drumurile de interes național și internațional aflate în administrarea C.N.A.I.R. S.A.

„Ele vizează determinarea numărului total de vehicule, pe categorii, care circulă la un moment dat pe reteaua rutieră luată în considerare, cunoașterea, prin chestionarea conducătorilor de vehicule, a originii, destinației, datelor socio-economice și a tipului călătoriei sau felul încărcăturii vehiculelor de marfă (inclusiv gradul de încărcare) care se deplasează la un moment dat pe rețeaua luată în considerare, precum și numărul de pasageri din aceste vehicule“ - au mai precizat reprezentanții DRDP Constanța.


Unde vor fi amplasate posturile de anchetă origine-destinație:

Posturile de anchetă origine-destinație vor fi amplasate pe ambele sensuri, pe:
- drumul național DN 3, km 110+015 (județul Călărași);
- drumul național DN 41, km 20+000 (județul Călărași);
- drumul național DN 4, km 20+350 (județul Călărași);
- Autostrada A2, km 111+770;
- Autostrada A4, km 4+300.
 
Modul de lucru:

Participanții la trafic vor fi opriți de către echipele formate din recenzori cu ecusoane și agenți de poliție rutieră și vor fi invitați să răspundă la o serie de întrebări, ca de exemplu: localitatea unde a început călătoria, originea ei (ex.acasă, loc de muncă, școală, cumpărături etc.), localitatea unde se va încheia călătoria, destinația, frecvența călătoriei, în cazul vehiculelor de marfă – tipul mărfii, pentru vehiculele de pasageri-numărul de pasageri etc.

„Răspunsurile vor fi consemnate de recenzori pe formulare tipărite, cu mențiunea că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informațiile solicitate sunt complet anonime, fiind respectate prevederile regulamentului general privind protecția datelor.
Rugăm din nou participanții la trafic să fie cooperanți și să dea răspunsuri corecte, astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții bune și într-un timp cât mai scurt“ - au mai precizat reprezentanții DRDP Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii