Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi este judecat, la Tribunalul din Catania, un comandant de navă român. Acuzaţiile sunt grave. SLN îl apără

ro

11 Feb, 2020 01:37 4041 Marime text
Sindicatul Liber al Navigatorilor a postat în această noapte, pe pagina sa de Facebook, informaţia potrivit căreia, „astăzi, marti 11/02/2020, la Tribunalul din Catania este ziua hotărâtoare pentru libertatea comandantului TFA”.

SLN consideră că „acesta este învinuit pe NEDREPT că a participat la traficul de droguri interceptat de Guardia de Finante din Italia în primăvara anului 2018”.

Mai departe reprezantanţii navigatorilor spun că au fost depoziţii controversate ale câtorva dintre membrii echipajului care l-au acuzat pe comandant de implicare şi pregătire a acestui transport ilegal, fapte care au fost contrazise cu probe.

Au fost apoi alte depoziţii mincinose pentru a-i desfiinţa credibilitatea precum ca acesta se mai ocupa cu trafic de carne vie în Italia, că a fost văzut în alte penitenciare ca deţinut, calomnii care au fost rând pe rând desfiinţate.


SLN a venit cu foarte multe clarificări în toată apărarea comandantului român. Ieri s-a discutat cu avocatul ultimele amănunte în depoziţiile finale ale apărării.

Cheia salvării comandantului este ca instanţa să le dea timp pentru a demonta acuzaţiile procurorului.

Dacă judecătorii vor avea rabdare să asculte depoziţiile avocatului si a acuzatului acesta va fi achitat, dar dacă instanţa nu va da suficient timp, lucrurile se pot complica, mai spune în comunicatul său SLN.

Astazi este ultima data când comandantul se mai poate apăra, judecătorii urmând să dea o sentinta în acest dosar în data de 26 martie 2020.

Sindicatul Liber al Navigatorilor susţine nevinovăţia comandantului care este o victimă în acest dosar.

Victimizarea este o problemă internaţională foarte serioasă cu care se confruntă navigatorii pe mările şi oceanele lumii, mai arată SLN.
 
Sursa foto: SLN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii