Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii SLN, invitați la ZIUA-n amiaza mare

ro

16 Dec, 2021 12:47 2038 Marime text

 
  • Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) este deja un brand. A împlinit, anul acesta, 31 de ani de existență. Este organizația care, tot de atâția ani, continuă să lupte pentru drepturile marinarilor români. Comitetul executiv de conducere este constituit din președintele Adrian Mihălcioiu, vicepreședintele Costică Stici și secretarul general Aurel Stoica, invitații ediției de vineri, 17 decembrie, ora 13,00, ai emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”.

ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Sunt ofițeri de marină, sunt oamenii care preiau cazurile navigatorilor cu probleme, caută soluții, de cele mai multe ori le găsesc și le rezolvă. Și în 2021 au fost destule situațiile în care marinarii români au fost nevoiți să apeleze la ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Problemele lor au vizat salarii neplătite de către armatorii străini, abandonarea în porturi, accidente de muncă, îmbolnăviri și chiar decese. Nemaivorbind de pandemia de Covid, care a dat mari bătăi de cap marinarilor din toată lumea, sechestrați pur și simplu la bordul navelor din cauza interdicțiilor sanitare impuse la nivel mondial.

Adrian Mihălcioiu, Costică Stici și Aurel Stoica vor vorbi despre activitățile în care au fost implicați în 2021, despre cazurile de asistență acordate membrilor de sindicat și nu numai, dar și despre câți marinari români își petrec sărbătorile sfârșitului de an departe de casă, pe mările și oceanele lumii. Nu îi vor uita pe copiii navigatorilor români, care, în aceste zile, prin intermediul SLN, vor primi cadouri de la Moș Crăciun.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii