Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția liderului SLN, la informațiile Sindicatului Europol, referitor la traficul de droguri din portul Constanța - „Navigatorii nu se ocupă cu trafic de droguri“ (VIDEO)

ro

21 Dec, 2023 20:39 958 Marime text
Liderul Sindicatul Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu a reacționat după apariția în mediul online a unor filmulețe ce ar intenționa să arate cum se desfășoară traficul de droguri în portul Constanța.

„Nu cred că a domnul polițist urcat la bordul navei, ar fi trebuit să aibă o autorizație. Navigatorii nu se ocupă cu trafic de droguri. Drogurile dacă intră la bordul navelor sunt aduse în containere. (...) Se vede că nu știe ce înseamnă Portul Constanța. (...) Am întâlnit controale și cu câini, pentru a urmări dacă sunt migranți, mărfuri de contrabandă. O navă care vine din Rotterdam nu are droguri la bord. Sunt verificate navele care vin din alte țări“ - a precizar Adrian Mihălcioiu. 


De asemenea, referitor la postarea Europol, Sindicatul Liber al Navigatorilor și ITF Romania apreciază ca se induce în opinia publica ca navigatorii care lucreaza pe nave ar fi dealer de droguri. 

„Ținem sa menționăm ca nu exista cazuri în lume în care navigatorii profesioniști a fi fost prinși traficand droguri sau substanțe de mare risc. Polițiștii antidrog, serviciile (SRI, SIE) ar fi trebuit întrebate înainte și astfel cel care a inregistrat acel filmuleț care nu are nicio legătură cu realitatea siar fi dat seama ca ceea ce  a făcut este o copilărie. Nu asa se atrage atenția asupra unui fenomen, și nici denigrand practic o categorie socio-profesionala care asigura peste 85 %  din comerțul mondial. 
Protestam și cerem Sindcatului Europol sa își ceara scuze public fata de categoria socio-profesionala a navigatorilor și sa își revizuiască urgent postarea care nu are nimic de-aface cu realitatea“ - se arată într-un comunicat al SLN și ITF Romania.



Citește și: 

Experiment în Portul ConstanțaSindicaliștii Europol au vrut să arate cât de ușor se poate face o tranzacție cu droguri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii