Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un centru pentru minorii care săvârşesc fapte penale va funcţiona la Cernavodă ATOP avertizează - infracţionalitatea în judeţ a atins cote alarmante. Primarii sunt neputincioşi!

ro

28 Mar, 2018 00:00 3564 Marime text
Pe parcursul anului 2017, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului Constanţa s-a întrunit în şedinţe lunare şi s-a deplasat în toate localităţile din judeţ. Pe parcursul anului trecut, s-au înregistrat 180 de infracţiuni de tâlhării, din care 80 săvârşite de minori şi cu violenţă. Pe viitor, se va deschide la Cernavodă un centru de tip rezidenţial pentru minorii care săvârşesc fapte penale. De asemenea, DGASPC are un buget de 160 de milioane de lei pentru construirea unui centru pentru delincvenţă juvenilă.
 
Ca urmare a deplasărilor în teritoriu, conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a judeţului Constanţa susţine că primarii nu mai pot face faţă infracţionalităţii crescute, mai ales că nici legislaţia nu le este în acest moment de prea mare folos. „Din cauza lipsei de personal la posturile de poliţie comunală din judeţ, infracţionalitatea a crescut. Sunt posturi de poliţie comunală care funcţionează cu un singur agent. În comuna Gârliciu nu există niciun agent de poliţie. S-a constatat că în localităţile unde au fost instalate sisteme de supraveghere video ar fi scăzut infracţionalitatea“, se arată în raportul de activitate al ATOP.
 
Abandonul şcolar reprezintă o problemă în comunităţile sărace şi în cele de romi, spune preşedintele ATOP, Gheorghe Donţu, consilier judeţean PSD.
Conducerea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a judeţului Constanţa cere sprijinul Consiliului Judeţean în vederea creării unui grup parlamentar care să iniţieze o propunere legislativă de modificare şi actualizare a HG 787/2002 privind regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei. Acest lucru este necesar deoarece în hotărârea respectivă apare încă denumirea de „Corpul Gardienilor Publici“, instituţie care s-a desfiinţat în anul 2005.
 
Totodată, ATOP Constanţa vrea să iniţieze un program împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ şi Centrul Regional Antidrog - Programul Ordine şi Siguranţă Publică, care va consta în tipărirea de materiale informative pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Totodată, se solicită sprijinul parlamentarilor constănţeni pentru preluarea şi rezolvarea problemelor din teritoriu, care nu sunt deloc puţine sau de neglijat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii