Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:28 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

ro

01 Apr, 2021 00:00 1817 Marime text

  • Emil Sorin Banias câștiga în 2016 un mandat de consilier județean pe listele ALDE Constanța

  • Fratele deputatului liberal Mircea Banias și-a exercitat mandat timp de aproape doi ani, până când pe fondul unor lupte interne din filiala, conducerea ALDE a decis excluderea  lui din partid

  • Alesul județean făcea parte și din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, subordonată Consiliului Județean Constanța

  • Ordinul de încetare a mandatului a fost emis de prefectul județului Constanța de la acea vreme, Adrian Nicolaescu

  • Vacantarea mandatului s-a făcut de către fostul președinte al CJ, Horia Țuțuianu

  • Banias a plecat din CJC însă a demarat o serie de procese, pe care le-a câștigat

  • Și-a recâștigat atât mandatul cât și indemnizațiile de ședință în instanță

  • Acum vrea și banii cuveniți în calitate de membru ATOP, undeva la 75.000 de lei pentru perioada 2017-2020

  • Prefectura Constanța a făcut contestație la executare în dosarul lui Emil Banias

  • Dacă va pierde, Prefectura trebuie să plătească iar apoi să recupereze banii de la Adrian Nicolaescu și Horia Țuțuianu

 
Emil Sorin Banias câștiga în 2016 un mandat de consilier județean pe listele ALDE Constanța. Fratele deputatului liberal Mircea Banias și-a exercitat mandat timp de aproape doi ani, până când pe fondul unor lupte interne din filiala, conducerea ALDE a decis excluderea lui din partid. Alesul județean făcea parte și din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, subordonată Consiliului Județean Constanța.

Așadar, în anul 2017, Banias a fost exclus din partidul ALDE iar ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, locul de consilier județean a fost declarat vacant de fostul președinte al Consilului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu (n.r. actual deputat PSD).
Totodată, ordinul de încetare a mandatului a fost emis de prefectul județului Constanța de la acea vreme, Adrian Nicolaescu (n.r. în prezent pensionar).
Banias a plecat din CJC însă a demarat o serie de procese, pe care le-a câștigat.
Curtea de Apel Constanţa a soluționat în 2019 recursul Prefecturii Constanța, împotriva deciziei Tribunalului prin care Emil Banias și-a recăpătat mandatul de ales județean.

Între timp, Banias a revinit pe final de mandat în CJC mai mult pentru parlamares și pentru a-și încasa retroactiv indemnizațiile cuvenite din momentul încetării mandatului și până în ultima zi a acestuia.
Procesele însă nu s-au încheiat, pentru că așa cum menționam mai sus, după validarea mandatului, în 2016, acesta a fost ales ca membru indemnizat al ATOP.
Anul trecut, Banias a câștigat și procesul prin care obliga Prefectura Constanța să-I plătească contravaloarea indemnizațiilor de membru ATOP pentru perioada 2017-2020.

Recent, Instituția Prefectului Județului Constanța a formulat o constestație la executare în dosarul nr. 8340/212/2021 înregistrat pe rolul secției civile a Judecătoriei Constanța potrivit 212/S/2020.
Dacă contestația Prefecturii nu va fi admisă, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trebui să îl despăgubeasă pe Banias și ulterior, afirmă acesta “să se îndrepte către cei care au greșit atunci când au cerut, repectiv, semnat pentru încetarea mandatului său, fostul prefect Adrian Nicolaescu sau fost președinte al CJ, Horia Țuțuianu.
Nu este exclus însă ca măgăreața să pice pe funcționari din cadrul celor două instituții.
Menționpm că un membru ATOP, fără funcție de conducere încasează 2000 de lei/lună. La un simplu calcul realizat, reiese că Emil Banias se luptă să recupereze aproximativ 75.000 de lei de la cei care i-au pus capăt mandatului de ales județean.


Actualul prefect al județului Constanța a transmis un punct de vedere foarte scurt în legătură cu contestația la executare înregistrată în urmă cu câteva zile de instituția pe care o conduce la Tribunalul Constanța.
“Am solicitat instanței verificarea legalității emiterii și punerii în executare a titlului. Așteptăm pronunțarea hotărârii, având convingerea că vom avea câștig de cauză”, a precizat pentru ZIUA de Constanța, Silviu -Iulian Coșa.

Citește și:

Exclus de două ori din partid, fostul consilier Emil Banias continuă procesul cu ALDE Constanța

Emil Banias revine în Consiliul Județean la final de mandat. Va încasa retroactiv indemnizațiile din perioada 2017 -2020 (documente)

Decizie finală a Curții de Apel. Emil Banias se poate întoarce în Consiliul Județean Constanța

Procesul pentru mandatul lui Emil Banias a ajuns la Curtea de Apel

Oficial de la Prefectura Constanţa. Lovitură de teatru în cazul fratelui deputatului Banias. Nu va mai fi validat consilier judeţean

Este oficial. Emil Banias a fost exclus din ALDE. Vezi cine îi ia locul în Consiliul Judeţean Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii