Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:17 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la Judecătorie au anunțat când se vor pronunța în dosarul Prefectura Constanța versus Emil Banias

ro

23 Sep, 2021 00:00 464 Marime text


⦁ Instituția Prefectului județului Constanța a înregistrat pe rolul Judecătoriei, o contestație la executare în dosarul nr.8340/212/2021
⦁ Intimat în dosar este fostul consilier județean Emil Sorin Banias care vrea să-și recupereze indemnizațiile de membru ATOP
⦁ La termenul din 21 septembrie, magistrații din Completul C31 au decis să amâne pronunțarea în dosar la data de 06.10.2021


Instituția Prefectului județului Constanța a înregistrat pe rolul Judecătoriei, secția civilă, dosarul cu nr.8340/212/2021, având ca obiect contestaţie la executare 212/S/2020.

Intimat în dosar este fostul consilier județean Emil Sorin Banias, care vrea să-și recupereze indemnizațiile de membru ATOP.

Dosarul a avut deja două termene. La ultimul dintre ele, pe 21 septembrie, magistrații din Completul C31 au decis să amâne pronunțarea în dosar la data de 06.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Dosarul are în spate alte dosare

În luna mai a acestui an, instituția Prefectului a pierdut recursul judecat de magistrații Curții de Apel Constanța în dosarul nr.18402/212/2020, care a avut ca obiect aceeași contestaţie la executare.


Deoarece contestația Prefecturii nu a fost admisă, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trebui să identifice soluții pentru despăgubirea fostului consilier județean, Emil Banias.

Vă reamintim, mandatul de ales județean a lui Banias a încetat în 2017.

În acel moment, acesta a pierdut și calitatea de membru în ATOP, unde avea o indemnizație de 2000 de lei/lună.

În același an, Banias a fost exclus din partidul ALDE iar ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, locul de consilier județean a fost declarat vacant de fostul președinte al Consilului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

Banias a plecat din CJC însă a demarat o serie de procese, pe care le-a câștigat.

De altfel, tot Curtea de Apel Constanţa a soluționat în 2019 și recursul Prefecturii Constanța, împotriva deciziei Tribunalului prin care Emil Banias și-a recăpătat pe final, mandatul de ales județean.  

Instituția Prefectului județului Constanța a pierdut recursul judecat de magistrații Curții de Apel Constanța în dosarul nr.18402/212/2020, care a avut ca obiect contestaţie o la executare 212/S/2020.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Decizia Curții de Apel. Prefectura Constanța obligată de instanță să-l despăgubească pe fostul consilier județean Emil Banias

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii