Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mazăre a avut 13 ani la dispoziţie să reducă preţul gigacaloriei” Chiru şi mai mulţi cetăţeni ai Constanţei cer în instanţă ieftinirea căldurii

ro

14 Sep, 2013 00:00 2046 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, la data de 12 septembrie, dosarul cu numărul 8195/118/2013, dosar în care mai mulţi reclamanţi, printre care şi senatorul Gigi Chiru, liderul PDL Constanţa, solicită anularea Hotărârii de Consiliu Local nr. 56 din 26 martie 2013. Amintim că este vorba despre hotărârea în urma căreia constănţenii au plătit un preţ majorat pentru gigacalorie.

Senatorul PDL Gigi Chiru cere instanţei de judecată, alături de alţi reclamanţi (Elena Ivănescu, Cătălina Cheia, Elena Geanina Comşa, Elena Stavrositu, Adriana Mărdărescu, Doina Baboi, Magdalena Ursu, Constantin Ursu, Georgeta Petcu, Marian Petcu, Andreea Bodnăraş, Ilie Nedelcu, Elena Vrânceanu, Iuliana Mocanu, Nicolae Chirea, Dumitra Bara, Elena Drăgoi, Mariana Tanurca), anularea HCL 56 din 26 martie 2013. Hotărârea Consiliului Local Constanţa, care apare în calitate de pârât în acest dosar, se referă la majorarea cu 5% a preţului gigacaloriei.
La momentul adoptării acestei hotărâri, în primăvara acestui an, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, declara că ea a fost luată ca urmare a faptului că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat solicitarea CET de majorare a preţului.

„Domnul Mazăre uită că este la guvernare”

Referitor la acţiunea sa, democrat liberalul Gigi Chiru a explicat: „Alături de alţi colegi de partid şi de cetăţeni nemulţumiţi din Constanţa voi face, aşa cum am promis, toate demersurile legale pentru anularea acestei hotărâri”. În legătură cu faptul că hotărârea CLM Constanţa a venit ca urmare a unei decizii a ANRE, senatorul constănţean a ţinut să menţioneze că „ANRE nu obligă autorităţile locale să majoreze retroactiv preţul gigacaloriei, aşa cum s-a întâmplat la Constanţa”. „Domnul Mazăre uită că este la guvernare şi că, prin influenţa pe care o are la nivel central, putea să facă astfel încât să nu se ajungă aici”, susţine Chiru.
Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a amintit, în acest context, că „municipiul Constanţa are al doilea preţ ridicat din ţară la gigacalorie, spre deosebire de alte oraşe mari, precum Bucureşti, Craiova, unde gigacaloria este aproape la jumătate”. „Mazăre a avut 13 ani la dispoziţie să reducă preţul gigacaloriei prin eficientizarea serviciului de termoficare. Ne luptăm pentru interesul cetăţenilor şi nu voi ceda. Ar fi o atitudine greşită să cedăm”, a conchis Chiru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii