Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce „bate vântul" în economatele lui Mazăre? (Galerie foto)

ro

12 Jul, 2012 01:00 2650 Marime text

economate2.jpgPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, inaugura, cu doar cinci zile înaintea alegerilor locale din 10 iunie, cinci economate pentru pensionari, numite chiar „Magazinul pensionarului".

Era vorba despre magazinele din str. Cişmelei nr. 16 (Tomis Nord), Badea Cârţan, Duiliu Zamfirescu, Dezrobirii şi Piaţa Far 1 (bl. PF 1 parter). Amintim că înfiinţarea acestor magazine fusese aprobată în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 10 mai.

Cine sunt „oamenii ăştia"

Inaugurate cu surle şi trâmbiţe, aceste aşa numite economate erau prezentate drept „mană cerească" pentru pensionarii constănţeni. Aceştia din urmă puteau, alături de persoanele cu dizabilităţi, dar şi de cele care nu au pensie, să achiziţioneze produse la preţuri mai scăzute. Atenţie, nu cu mult mai scăzute! De altfel, chiar Mazăre sublinia în ziua inaugurării: „Să nu înţelegeţi că preţurile vor fi la jumătate. Eu îi ajut pe oamenii ăştia cu spaţiile. Le-am dat şapte spaţii unde nu trebuie să plătească chirie".

„Oamenii ăştia" sunt membri ai cunoscutei familii Babinciuc, fiindcă pentru a deschide aceste magazine pentru pensionari Primăria Constanţa s-a asociat cu RVD şi Pensionarii SA, societate înfiinţată în 2005, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 341 A, care are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata nespecializat. Asociaţi sunt Camelia Lenuţa Trofim şi Steluţa Cătălina Covaciu, administrator fiind Nicolae Cătălin Văcaru Buzea. Camelia Lenuţa Trofim este nimeni alta decât sora lui Cameliu Vasilică Babinciuc.

Ce-i doare mai tare pe pensionari

 

Economatele mediatizate şi megamediatizate nu s-au demonstrat a fi un succes. Prin comparaţie, preţurile de la supermarketuri sunt aceleaşi. Prin urmare, nu de puţine ori pensionarii constănţeni preferă să-şi facă piaţa de la supermarketuri, care, în plus, sunt mai bine aprovizionate. În ultima perioadă cam „bate vântul" în magazinele pensionarilor. Un kilogram de banane costă 5,60 lei, unul de făină - 1,76 lei, iar unul de mere - 4 lei. Fasolea ajunge la 5 lei kilogramul, un kilogram de „morcovi Turcia calitatea I" costă 2,30 lei, unul de orez - 3,50 lei, iar portocalele - 5,75 lei. Sticla de ulei variază între 5,99 şi 6,10 lei. Un kilogram de ţelină este 3,99 lei, iar unul de zahăr 4,35 lei.

Prin urmare, pensionarii nu prea au motiv să se calce în picioare pentru a cumpăra din aceste magazine. Dincolo de entuziasmul iniţial, din ziua inaugurării, economatele deschise de primarul Mazăre sunt cam „aerisite".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii