Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiul NABL 2019 se va desfășura în Portul Constanța

ro

22 Oct, 2019 14:51 1552 Marime text
În perioada 21-24 octombrie, se desfășoară Exercițiul Naples Blueprint 2019 (NABL 19), în diverse locații din România și Bulgaria.

 Joi, 24 octombrie, în intervalul orar 11.00-12.00, se va desfășura Media Day-ul NABL 19, care va avea loc la Terminalul maritim din Constanța.

 Cu această ocazie, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu și comandantul JFC Napoli, Amiralul James Foggo III vor susține declarații de presă.

 Persoană de contact: maior Claudiu Panait, mobil: 0760.303.664.

 NABL 19 este un exercițiu NATO planificat de Comandamentul Aliat Suprem din  Europa (SHAPE) și condus de către Comandamentul Aliat  Întrunit din Napoli (JFC Napoli), ce demonstrează coeziunea Alianței,  prin conceptul de "cunoaștere reciprocă, înainte de a avea nevoie
unul de celălalt".  NABL 19 este conceput pentru a oferi o  înțelegerea clară a capacităților operaționale naționale combinate, precum și familiarizarea cu terenul atât în România, cât  și în Bulgaria.

 În acest exercițiu, membrii cheie ai structurilor NATO au  posibilitatea de a identifica și de a cunoaște omologii lor.  Prin  aceste activități, se dobândește înțelegerea clară a  capacităților, limitărilor, și oportunităților Aliaților.

 De asemenea NABL 19 va permite înțelegerea comună a procedurilor de  operare specifice și întărirea coordonării și cooperării între  JFC Napoli, comandanții de componente (Landcom, Aircom, Marcom, Jlsg,  Nshq) și Comandamentele Forțelor Întrunite (CFÎ) din România și
Republica Bulgaria.
 
Sursă foto: Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii