Evenimente la Constanța și Tulcea Forțele Navale Române, la ceremoniile dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române
Evenimente la Constanța și Tulcea: Forțele Navale Române, la ceremoniile dedicate sărbătoririi Zilei Unirii
22 Jan, 2024 19:36
ZIUA de Constanta
1024
Marime text
Forțele Navale Române participă miercuri, 24 ianuarie, la ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, în București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Ianca, Jurilovca și Sarichioi.
La Constanța, marinarii militari vor participa la ceremonia militară organizată în Piața Ovidiu, începând cu ora 10.00, iar la Mangalia vor lua parte la ceremonia militară organizată la ora 09.00, la Complexul Monumental din Piața Republicii.
Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” vor participa la ceremoniile militare și religioase organizate, începând cu ora 09.00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Municipiul Brăila, iar la ora 11.00 vor fi prezenți pe platoul din fața Casei de Cultură din orașul Ianca. De asemenea, marinarii militari fluviali vor participa, începând cu ora 11.00, și la ceremonia militară organizată în Piața Tricolorului din Tulcea, transmite un comunicat al ForțelorNavale Române.
Infanteriștii marini vor marca evenimentul prin executarea unui marș cu tehnică militară pe ruta Babadag-Visterna-Jurilovca-Sarichioi-Zebil-Babadag, miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 10.30. Vor mai fi desfășurate ceremonii militare și religioase cu depuneri de coroane de flori, de la ora 11.00, la Monumentul Eroilor din localitatea Jurilovca și, la ora 12.30, la Monumentul Eroilor din localitatea Sarichioi.
În București, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, va participa la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, organizată, la ora 10.00, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei Române, și, la ora 12.00, la ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Statului Major al Forțelor Terestre și Diviziei 2 Infanterie „Getica”, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, a mai punctat sursa ciattă.
Actul Unirii Principatelor Române, din 24 ianuarie 1859, reprezintă nu doar bazele constituirii statului național unitar român, ci și un prilej pentru Forțele Navale Române de a aduce un omagiu personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza și a întregii sale opere reformatoare a noului stat românesc. Una dintre schimbările majore produse în noua organizare statală, ca urmare a evenimentului din luna ianuarie 1859, a constat în unificarea flotilelor celor două principate române, la data de 22 octombrie 1860, sub semnătura domnitorului Alexandru Ioan Cuza, act care stă la baza constituirii Marinei Militare Române moderne.
Citește și:
Deschiderea anului de instrucție în Forțele Navale Române (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii