Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial al Statului Major al Forțelor Navale Române despre mina descoperită pe brațul Chilia, în Delta Dunării

ro

08 Apr, 2024 17:16 542 Marime text
Sursa foto: ISU Tulcea



 
  • Obiectul plutitor de pe Brațul Chilia a fost identificat ca fiind o mină istorică fără încărcătură explozivă 

Scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive din cadrul Forțelor Navale Române au executat activități specifice de clasificare a obiectului plutitor descoperit luni, 8 aprilie, pe Brațul Chilia.
 

„În urma desfășurării acestor activități de către militarii Centrului 39 Scafandri și Flotilei Fluviale, s-a constatat că elementul raportat de Garda de Coastă reprezintă un corp de mină istorică, din perioada celui de Al Doilea Război Mondial, fără încărcătură explozivă, spun reprezentanții Forețelor Navale Române.

 
În urma intervenției scafandrilor EOD, corpul de mină a fost extras de pe Brațul Chilia, pentru a elimina prezența oricărui pericol de navigație, conform sursei citate.
 
Activitatea de identificare, clasificare și extracție a minei istorice s-a desfășurat în mod interinstituțional și în conformitate cu procedurile operaționale stabilite la nivelul Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională.                       
 
 Citește și
Alertă pe brațul Chilia Veche în Delta Dunării! A fost observat un obiect ce ar semăna cu o mină marină (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii