Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea lui Marius Popa, noul şef al Serviciului de Medicină Legală Constanţa (documente)

ro

20 Jan, 2016 00:00 11894 Marime text

 
Ieri, Marius Popa a câştigat examenul pentru funcţia de director al Serviciului de Medicină Legală Constanţa, examen la care a participat şi Mihai Onciu.

Săptămâna trecută, au avut loc interviul şi prezentarea proiectului de management. Ulterior, s-a desfăşurat proba scrisă, iar ieri au avut loc proba clinică şi evaluarea dosarului. Marius Popa a obţinut 319 puncte.

Cine este Marius Popa

Născut la data de 17 mai 1968, la Bucureşti, Marius Popa a absolvit, în anul 1995, Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, specializarea Medicină legală. Şi-a continuat apoi formarea, urmând specializări în cadrul Departamentului de Psihologie şi Pedagogie al Universităţii „Ovidius“ (1997-1998) şi în domenii precum Managementul Instituţiilor Publice - Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi (2005-2006) şi Managementul Serviciilor de Sănătate (2009).
 
De-a lungul activităţii sale, Marius Popa a publicat o serie de articole de specialitate: „Positional asphyxia“, în Balkan Academy of Forensic Sciences, Serres, Grecia (2004), „Radiating fractures at the base of the skull“, în Balkan Academy of Forensic Sciences, Constanţa (2005), „Ethnic characteristic features of cranial trauma“, în Revista Română de Medicină Legală, vol. XIV, nr. 4, (2006), „Implicaţiile sistemului juridic asupra clonării fiinţei umane, fertilizării in vitro şi transferului de embrioni“, prezentat la cea de a cincea Conferinţă Naţională de Bioetică (11-13 iunie 2009, Sovata), „Suicide - a plurivalent phenomenon - a multidimensional approach“, în Bulletin of integrative psychiatry, vol. XIV (2009).
 
Totodată, Marius Popa este şi autorul a mai multor cărţi de specialitate, printre acestea numărându-se „Medicină legală - Note de curs“, Editura Fundaţiei „Andrei Şaguna“, 2007, „Medicină legală“, Editura Ovidius University Press, Constanţa, 2008, „Anatomia craniului în practica medico-legală“, Editura Ex Ponto, 2009.

Ce avere are noul director al Serviciului de Medicină Legală Constanţa

Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, vă prezentăm ce bunuri deţine Marius Popa.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată în luna martie 2013 şi postată pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Integritate, Marius Popa are un teren intravilan, dobândit în anul 2005, prin cumpărare. De asemenea, deţine nu mai puţin de trei autoturisme, o Toyota Avensis, un Mercedes E220 şi un Nissan Pathfinder, dobândite tot prin cumpărare.
 
În declaraţia de avere nu regăsim bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul naţional sau universal a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro. În schimb, Marius Popa are un depozit bancar deschis în anul 2011, în valoare de 27.554 de lei.
 
În anul fiscal 2013, a realizat venituri de la Colegiul Medicilor Constanţa (4.970 de lei), de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a activat ca medic-şef legist (151.575 de lei), dar şi de la Universitatea „Ovidius“, unde a avut funcţia de şef lucrări (35.345 de lei). În acelaşi an, soţia sa a obţinut bani de la SC Pharco Impex 93 SRL Bucureşti (31.734 de lei) şi de la AJOFM Constanţa (800 de lei).
 
Accesând secțiunea „Documente“, puteţi consulta declarațiile de avere și de interese ale lui Marius Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii