Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect cultural-artistic „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” Ediția a V-a. Programul evenimentelor din perioada 24-27 august 2023

ro

23 Aug, 2023 13:26 1147 Marime text
 
„Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin” ediția a V-a este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte, și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta este un Proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 149332/04.08.2023.
 
În această săptămână din cadrul proiectului „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin”, ediția a V-a, vom încânta publicul cu următoarele spectacole:
 
  1. 24 August 2023, orele 21:00, CONCERT MARIUS MIHALACHE BAND & NICO. Marius Mihalache vă propune un concert despre artistul special, o femeie care nu și-a refuzat nimic, niciodată. O existență fascinantă, o iubitoare de lume plecată să-și încerce norocul dincolo de Livada cu Duzi, dar care s-a întors de fiecare dată acasă, la lumea și la poporul ei. O femeie puternică, răsfățată, iubită, idolatrizată, care ne cerne și astăzi prin sita genelor ei, topindu-ne inimile. Inspirat de povestea de viață a Mariei Tănase, de la copilărie, la debut și până la moartea ei, artistul Marius Mihalache, consideră că muzica Mariei Tănase reprezintă cel mai bine identitatea poporului român.
Mările care se nășteau și mureau în fiecare an pentru ca ea să o poată lua de la capăt. „Acest concert vă îndeamnă să vă deschideți aripile inimii, să primiți cântecul, singurul copil în viață al Mariei Tănase. Vă îndemnăm să căutăm adevăratele valori și să le
reînviem în timpul nostru.” – Marius Mihalache
  1. 25 August 2023,orele 21:00 are loc spectacolul de teatru „EXTREM”, o producție FF Theatre, nerecomandat copiilor sub 16 ani. Un spectacol unicat si inovator care va schimba felul în care teatrul există în timpurile noastre. O poveste palpitantă care abordează o problemă complexă a societății noastre într-o modalitate inovatoare, transformând publicul din spectator pasiv în juriu, judecător și călău. Un eveniment interactiv în care publicul alege desfășurarea spectacolului, prin vot anonim, ghidând actorii spre unul dintre cele 3 finaluri posibile. Universul „eroinei” noastre, Marjorie, este spulberat în mii de bucățele atunci când un psihopat alege să o transfome în victimă.
Regia – Florin Frățilă
Distribuție: Ioana Chelmuș, Pantelimon Adrian, Mara Stoian, Daniela Purcarea
Durata 1h 30
 
  1. 26 August 2023, orele 21:00, sunteți invitați la un CONCERT DE MUZICĂ POP. Lucian Colareza vă va încântă cu melodiile sale care vor fi pe placul tuturor, în special doamnelor și domnișoarelor! Alături de el vor urca pe scenă artiști muzicali care au pregătit pentru dumneavoastră un repertoriu special! Soliștii sunt pregătiți să încingă atmosfera la “Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin”, ediția a V-a!

  2. 27 August 2023, orele 21:00, are loc spectacolul „YOM KIPPUR”, o producție UNATC „I.L. Caragiale”. Patru surori sunt aduse împreună de către dispariția mamei lor, tocmai în prag de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a poporului iudaic, în care mâncatul și băutul, utilizarea tehnologiei, a electricității, a vehiculelor de transport, sunt interzise. Vor reuși ele să o găsească, în ciuda abstinenței generale impuse de către ziua Sfântă, sau vor descoperi aspecte mult mai profunde între ele și în interiorul lor, împlinind cu adevărat scopul zilei de Yom Kippur - Ziua Ispășirii : iertarea?
 
DISTRIBUȚIE:
Andreea Ștefania Frențescu
Ramona Niculae
Catinca Hanțiu
Briana Macovei
Proiect coordonat de: conf. univ. dr. Marius Gîlea și drd. Vlad Galer, producție UNATC „I.L.Caragiale”
Scenografie și light design: Ruxandra Bobleagă
Asistent scenografie: Victor Pavel
Voci: Ioana Barbu și Victor Ion
Grafică: Maria Ștefănescu și Cătălina Cosma
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii