Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iuliana Tudor şi Mare Nostrum premiază câştigătorii Concursului Video European - MARLISCO - pe tema deşeurilor marine

ro

25 Mar, 2014 12:11 1398 Marime text

Iuliana Tudor şi Mare Nostrum premiază câştigătorii Concursului Video European - MARLISCO - pe tema deşeurilor marine


Dragi prieteni ai mediului, miecuri, 26 martie 2014, vă invităm la premierea câştigătorilor Concursului Video European MARLISCO. Evenimentul va avea loc, de la ora 10:30, în sala “Liliana Laziaa Bibliotecii Judeţene “I.N. Roman”, din Constanţa.
Lansat pe 9 septembrie 2013, concursul face parte din proiectul MARLISCO (Deşeuri marine în mările Europei: conştientizare socială şi co-responsabilitate),  implementat de Mare Nostrum încă din luna iunie 2012 şi care se va încheia în luna mai 2015.
Concursul a fost destinat tinerilor de 12 până la 18 ani, care au fost invitaţi să producă un film, de maximum 2 minute, în care să îşi exprime opinia, într-un mod cât mai creativ, despre problema deşeurilor marine. Ei pot deveni, astfel, agenţi ai schimbării în societate – nu numai pentru că reprezintă viitoarea generaţie de consumatori şi factori de decizie, dar şi pentru că ei sunt adesea elemente de inspiraţie şi influenţă în familia şi comunitatea lor.  Filmul a reprezentat o provocare pentru tineri, dar în acelaşi timp şi o modalitate din care să înveţe cum să ajungă mai responsabili în ceea ce priveşte mediul înconjurător, dezvoltându-şi gândirea critică şi cetăţenia activă.
În cadrul concursului video s-au înscris 19 clipuri din Constanţa,  Bacău, Călăraşi, Ploieşti, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava şi altele.
De menţionat este faptul că acest concurs s-a derulat în toate cele 14 ţări europene partenere. La nivel naţional, participanţii au concurat cu alte persoane din aceeaşi ţară, astfel încât, fiecare ţară va avea un film câştigător.
Din juriu fac parte Iuliana Tudor - Televiziunea Română, Ambasador Mare Nostrum, Claudia Lazăr şi Marius Oprea, de la Vizzio PROART şi Radu Mihnea, membru în Comitetul Director Mare Nostrum.
În perioada 21 februarie – 17 martie, clipurile au putut fi votate şi de către public pe pagina de YouTube – MARLISCO ROMANIA.
 
ştigătorii premiului I vor primii cadou dispozitive E-book reader şi o excursie la Bremen, în Germania. Aici, în luna mai 2014, va avea loc un eveniment european, de nivel înalt, unde cele mai bune clipuri, din toate ţările implicate în proiect, vor fi montate într-un singur film, care va reuni vocile tinerilor europeni despre problema deşeurilor marine.
Această producţie finală va fi promovată în mass media şi în mediul online din toate ţările partenere.
Viitorul arată bine în viziunea tinerilor care se implică în rezolvarea problemelor de mediu  asemenea celor care au participat la Concursul Video European MARLISCO.
 
Despre IULIANA TUDOR, Ambasadorul MARE NOSTRUM:
 
Iuliana Tudor s-a născut în Băicoi, judeţul Prahova. A urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploieşti, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi, mai apoi, Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică.     
A debutat în 1999, la  Televiziunea Română, unde a prezentat emisiunea "La telefon, muzica populară", apoi show-ul săptămânal de divertisment "O dată-n viaţă", difuzat de postul naţional în fiecare vineri seară.
 Iuliana Tudor spune (pe siteul www.tvr.ro) despre ea şi despre viaţa ei  că: „Nimic nu este imposibil!", ceea ce a determinat organizaţia MARE NOSTRUM, din Constanţa, să o numească AMBASADOR pentru promovarea unei atitudini responsabile faţă de mediu şi problemele lui. Implicarea ei în multe alte proiecte umanitare naţionale a fost, de asemenea, un factor decisiv pentru noi.
 
 
Cecilia Pătrăhău
Responsabil PR/Fundraising
ONG Mare Nostrum
Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711
Web: www.marenostrum.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii