Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum aduce marea în Parcul Arheologic Constanța și stinge lumina. Când are loc evenimentul și cu ce ocazie este organizat

ro

17 Mar, 2023 15:31 1296 Marime text
Foto: ONG Mare NostrumPe data de 25 Martie, în P, începând cu ora 20.30, ONG Mare Nostrum aduce marea în parc și stinge lumina! Evenimentul Ora Pământului este un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, iar scopul acestuia este a trage un semnal de alarmă asupra cantității de dioxid de carbon emise din activitățile umane.

Potrivit unui comunicat al ONG Mare Nostrum, pe data de 25 martie, timp de o oră, toți constănțenii sunt invitați la unul din evenimentele cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, și anume Ora Pământului.

Față de edițiile anterioare, evenimentul vine cu o noutate: ”În acest an, nu numai că stingem lumina, însă oferim posibilitatea tuturor constănțenilor de a afla lucruri inedite despre tipurile de deșeuri pe care le identificăm pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc, precum și ceea ce putem face efectiv pentru a reduce cantitatea de deșeuri atât în oraș, cât și pe plajă”, spune Anca Maria Panait, coordonator Departament Evenimente Publice.


Ce se întâmplă în cadrul evenimentului?

Alături de participanți, se va stinge lumina simbolic și vor fi aprinse sursele alternative, care nu consumă resurse naturale și nu produc dioxid de carbon, adică lumânările. Aceste lumânări aprinse vor lua forma viețuitoarelor marine.

Potrivit studiilor existente, în fiecare an, de Ora Pământului, se înregistrează un consum mult mai redus de curent electric, ceea ce înseamnă că lăsăm cu adevărat Pământul să respire.

”Unii ar putea spune că o oră nu face diferența. Însă ca de fiecare dată, atunci când inițiativele se unesc, iar eforturile se duc în aceeași direcție, schimbarea se produce. Dacă am extinde acest tip de comportament și în afara zilei de 25 MARTIE, intervalul 20:30-21.30, nu numai că mediul înconjurător ne-ar mulțumi, dar și bugetul nostru, pe termen lung, ne-ar fi recunoscător, pentru că ar veni facturi mai mici”, ne amintește Marian Paiu, director executiv ONG Mare Nostrum.


Până în acest moment, au răspuns invitației Mare Nostrum peste 40 de instituții de învățământ din Constanța și din țară.

„În egală măsură, o factură mai mică la utilități implică și emisii CO2 mai mici. Emisiile CO2 au un rol substanțial în încălzirea atmosferei terestre, iar cantitatea acestora a început să crească odată cu revoluția industrială. Pe scurt, emisiile CO2 sunt gaze din atmosferă care absorb și emit radiații infraroșii. Acestea sunt produse implicit la utilizarea energiei electrice, precum și la transport, indiferent de tipul acestuia.

Scopul EARTH HOUR este de a încuraja consumul responsabil de resurse și de a reduce nivelul de dioxid de carbon emis la producerea energiei electrice“ - au mai precizat reprezentanții Mare Nostrum.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii