Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora Pământului, pe 23 martie 2024 în Parcul Arheologic Constanța. Organizatorii promit o seară plină de lumină și culoare

ro

20 Mar, 2024 09:27 1302 Marime text
Foto: ONG Mare NostrumONG Mare Nostrum organizează Ora Pământului, un eveniment cu tradiție, dedicat acțiunilor de protecție a mediului și conștientizării schimbărilor climatice. Evenimentul se va desfășura pe 23 martie, între orele 20:30 și 21:30, în Parcul  Arheologic Constanța. Evenimentul face parte din cadrul proiectului SHORE, finanțat de Uniunea Europeană.

„Evenimentul  se anunță a fi o seară o seară plină de lumină și culoare, ce subliniază angajamentul comunității față de utilizarea rațională a resurselor.

Lumini și culori: Un spectacol vizual fără precedent, cu sute de lumânări în suporturi decorative cu tematică marină, va transforma aleile parcului într-un peisaj de poveste, oferind oportunități unice pentru fotografii ”instagramabile”.

Expoziție inspirațională: Creativitatea și pasiunea tinerilor va fi expusă la eveniment. Mai important decât atât este angajamentul pe care fiecare participant din cadrul școlilor partenere îl va face privind protejarea mediului“ - au mai precizat reprezentanții ONG Mare Nostrum.  


Foto corner: În cadrul evenimentului, vor exista 3 foto corner, iar toți participanții vor avea oportunitatea de face fotografii inedite, perfecte pentru rețelele sociale.

”Pe 23 martie, transformăm aleile parcului într-un tablou decorativ, iluminat de sute de lumânări în suporturi cu tematică marină și îi încurajăm pe toți constănâenii să stingă lumina în casă și să se alăture inițiativei noastre”, spune Angelica Paiu, manager proiect ONG Mare Nostrum.


De ce este atât de important acest eveniment?

Utilizarea surselor alternative de energie electrică devine o necesitate, în condițiile societății actuale. Această mișcare globală, de a stinge lumina în intervalul 20:30-21.30 reprezintă de fapt un semnal de alarmă, asupra căruia este nevoie să ne îndreptăm atenția, indiferent de vârstă.

Conștientizarea reducerii consumului de energie electrică: Ora Pământului servește ca un puternic instrument de sensibilizare, evidențiind necesitatea acțiunilor urgente pentru combaterea schimbărilor climatice. Iar totul începe simplu: a scoate din priză ce nu folosești.

Unitate globală: Prin participare, ne alăturăm milioane de oameni din întreaga lume într-un gest simbolic de solidaritate pentru planeta noastră.

Educație și implicare: Un spațiu excelent pentru educație ecologică, inspirând acțiuni sustenabile și conștiente.

Promovarea soluțiilor ecologice: Este o ocazie de a explora și a promova alternative ecologice viabile, de la energie regenerabilă la practici sustenabile de consum.

Speranță și inspirație: Fiecare lumânare aprinsă reprezintă speranța și angajamentul față de un viitor mai bun și mai verde, inspirând comunitățile să acționeze pentru protecția mediului.

Folosind hashtagurile #EarthHour #Shore #ONGMareNostrum, împărtășiți experiența și angajamentul vostru pe rețelele sociale, demonstrând că, împreună, putem face o diferență semnificativă.

Nu este doar un eveniment, este o mișcare globală! 

Citește și: 

O cină reușită e mai frumoasă la lumina lumânării. Sâmbătă, 23 martie, Ora Pământului. Iată despre ce e vorba(VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii