Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum Peste 2.000 de participanți la Crosul Mării Negre, ediția a V-a!

ro

19 Oct, 2023 10:16 1050 Marime text
foto: ONG Mare Nostrum Pe data de 21 octombrie 2023 are loc cea de-a cincea ediție a Crosului Mării Negre, eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum. În acest an, evenimentul a reușit să adune peste 2000 de participanți de toate vârstele, dintre care 700 sunt din alte județe. Ce se va întâmpla în cadrul evenimentului? Aflați din acest material.

Ediția a V-a a Crosului Mării Negre, ce se va desfășura pe plaja Modern/ Constanța, vine cu o serie de surprize pentru cei peste 2000 de participanți de toate vârstele, atât în ceea ce privește organizarea, cât și în ceea ce privește activitățile pe care le pot desfășura în cadrul evenimentului, transmit reprezentanții ONG Mare Nostrum.

Aproape 700 de participanți vor organiza crosul la ”ei acasă”, pentru că sunt din alte județe și nu pot participa fizic la eveniment.

”Evenimentul este organizat pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește conservarea biodiversității marine, nu este un eveniment sportiv clasic. Am fost luați prin surprindere de numărul mare de înscrieri pentru această ediție,cu atât mai mult cu cât venim după o perioadă de pauză, de 2 ani de zile. Ne bucurăm că acest eveniment a stârnit interesul constănțenilor și nu numai. Cu siguranță va fi o ediție de neuitat”, spune Anca Panait, coordonator Departament Evenimente publice în cadrul ONG Mare Nostrum. 

În cadrul evenimentului, participanții pot afla informații noi despre activitățile ONG Mare Nostrum, pot participa la tombole și pot afla cum se pot implica pentru a păstra Marea Neagră curată.


Expoziție plase de pescuit

Această expoziție este menită să sensibilizeze publicul cu privire la riscurile și problemele asociate utilizării plaselor de pescuit și să promoveze practici sustenabile și responsabile în industria pescuitului. Este important să înțelegem că, deși plasele de pescuit sunt instrumente valoroase, utilizarea lor trebuie gestionată cu grijă pentru a proteja ecosistemele marine și pentru a asigura viitorul durabil al resurselor piscicole, a mai punctat sursa citată. 

Colț de activare deșeuri marine

În fiecare an, ONG Mare Nostrum efectuează monitorizări ale porțiunilor de plajă, înainte de începerea sezonului estival și după terminarea acestuia. Participanții la Cros pot afla mai multe informații despre impactul deșeurilor marine și ceea ce pot face CONCRET pentru a reduce cantitatea de gunoaie de pe plajă prin simpla participare la acest eveniment.

Tombole cu premii

Partenerii evenimentului oferă premii tuturor celor care s-au înscris la Crosul Mării Negre, constând în vouchere valorice sau produse. Printre partenerii care oferă premii se numără DECATHLON, AQUAFOR și ORIFLAME.

Spațiu de activități sportive

În locația de START pentru Crosul Mării Negre va fi amenajat un spațiu special pentru iubitorii de sport, care se pot implica în diferite activități: tir cu arcul, baschet, badmington. Participarea și accesul sunt GRATUITE.


Citește și:

ONG Mare NostrumÎncep înscrierile pentru Crosul Mării Negre
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii