Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua de 9 mai în istoria româniei şi istoria universală

ro

07 May, 2013 16:56 1883 Marime text
MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL
MUZEUL DE ARHEOLOGIE CALLATIS MANGALIA
________________________________________________________________________________________________________________________________________
 

   
 
 
Ziua de 9 mai în istoria româniei şi istoria universală
 
COMUNICAT DE PRESA
 
 
Complexul Cultural „Callatis”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia Şi liceele din localitate, organizează joi, 9 mai 2013, ora 11.00, la sediul muzeului din localitate, simpozionul: „Ziua de 9 mai în istoria României Şi istoria universală”.
Despre importanţa zilei de 9 mai va vorbi dr. Sorin Marcel Colesniuc, Şeful muzeului callatian. El va prezenta împrejurările istorice externe care au favorizat proclamarea Independenţei de stat a României, în ziua de 9 mai 1877, dupa care va descrie faptele de vitejie ale ostaŞilor români, în Războiul de Independenţă. În partea a doua a simpozionului, va prezenta istoria Uniunii Europene de la „Declaraţia Scuman”, din 9 mai 1950, Şi până în zilele noastre.
Vor fi prezenţi: managerul Complexului Cultural „Callatis”, dr. Tatiana Odobescu, reprezentanţi ai administraţiei locale Şi elevi de la: Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Şi Liceul Teoretic „Callatis”. Ei vor fi însoţiţi de profesorii: Ibolya Negoiţă, Livia Pop Şi Cristina Angheluţă.
 
 
Data: 07.05.2013         
                                                      
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii