Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COTROCENI CREATIV JUNIOR – ediția a V-a la Muzeul Național Cotroceni

ro

01 Mar, 2024 10:45 416 Marime text
COTROCENI CREATIV JUNIOR – ediția a V-a
la Muzeul Național Cotroceni
 
            Muzeul Național Cotroceni lansează astăzi, 1 martie 2024, înscrierile la cea de-a cincea ediție a proiectului Cotroceni Creativ Junior, un concurs de arte vizuale dedicat tinerilor care, anul acesta, se concentrează pe identitatea vizuală a muzeului și provoacă participanții (elevi din gimnaziu și liceu) să realizeze un logo sau o siglă relevante pentru acesta.
 
            Continuând tradiția celor patru ediții precedente, scopul concursului Cotroceni Creativ Junior este de a aduce patrimoniul Muzeului Național Cotroceni mai aproape de copii și tineri, îndemnându-i să observe anumite elemente și să le interpreteze în maniere apropiate sau familiare lor.
Ediția a V-a din 2024 este structurată în două secțiuni, adresându-se tinerilor talentați din două cicluri de învățământ: Mici artiști (gimnaziu) și Tineri artiști (liceu). Aceștia sunt încurajați să exploreze patrimoniul Muzeului Național Cotroceni prin diverse tehnici, de la pictură și desen la grafică digitală, pornind de la toate sursele disponibile pe canalele de social media ale Muzeului Național Cotroceni: interioarele palatului, obiectele de patrimoniu, fotografiile de epocă, membrii familiei regale al căror trecut se leagă de Palatul Cotroceni sau alte figuri istorice care au influențat destinul ansamblului. Participanții vor selecta elemente-cheie relevante, le vor reduce la nivel de simbol transpunându-le
într-o lucrare de grafică, rezultând un logo/siglă reprezentative pentru identitatea muzeului.
Concurenții își pot înscrie lucrările în perioada 1 martie – 5 mai 2024.
Juriul – format  din Gabriel Decebal Cojoc, designer și artist vizual, Corina Drăgan, artist vizual în domeniul ilustrației, Corina Moșescu, Șef Serviciu Programe Culturale și Educaționale, în cadrul Muzeului Național Cotroceni și Cristina Bobe, Graphic Designer la Muzeului Național Cotroceni – va selecta câte cinci lucrări câștigătoare din fiecare secțiune, ce vor fi premiate cu câte 400 de lei. Cele 10 lucrări câștigătoare, împreună cu alte 7 lucrări selectate din fiecare secțiune (categoria Artiști de urmărit), vor intra într-o expoziție organizată în cadrul Muzeului Național Cotroceni. Aceasta se va deschide pe data de 1 iunie 2024, pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. Lucrările vor fi publicate și pe paginile de Instagram și Facebook ale MNC.
 
            Calendarul, brieful și regulamentul, precum și toate detaliile concursului se găsesc pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, la secțiunea PROIECTE EDUCAȚIONALE / COTROCENI CREATIV JUNIOR.
 
Parteneri media: TVR, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Agerpres, HISTORY Channel, HYP TV, Trinitas, Modernism, presadeazi.ro, Ordinea Zilei, PropagArta, București Business.
 
Serviciul Comunicare, Marketing și IT
Muzeul Național Cotroceni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii