Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

ro

10 Apr, 2024 13:16 266 Marime text
Brașov, 10 aprilie 2024
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov
 
 
Titlul evenimentului: Artist Talk Lia și Dan Perjovschi
Organizator: Muzeul de Artă Brașov
Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21
Data: sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 17.00
Program vizitare muzeu: miercuri – duminică, 10.00-18.00
Taxă eveniment: 10 lei
 
Muzeul de Artă Brașov vă invită sâmbătă, 13 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, la un eveniment de tip Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi. Dialogul va fi moderat de Bianca-Maria Bălșan, managerul Muzeului de Artă Brașov.
 
Cu ocazia acestui eveniment, Lia și Dan Perjovschi deschid dialogul cu comunitatea locală de artiști și iubitori ai artei. Pornind de la creațiile pe care le prezintă până la final de aprilie 2024 în expoziția de artă contemporană „Urgențe”, cei doi artiști și parteneri vor împărtăși cu cei prezenți detalii despre munca lor artistică, tehnici și procese, teme, influențe și inspirații de pe parcursul celor 35 de ani de cercetare și creație.
 
Artist Talk-ul cu Lia și Dan Perjovschi este o experiență care deschide noi orizonturi  și oferă un context intim pentru a explora parcursul creativ al celor doi artiști. Participanții sunt invitați să pătrundă în universul creatorilor și să descopere instrumente esențiale pentru dezvoltarea unei perspective critice și a unei înțelegeri mai profunde a artei contemporane. Organizarea acestui tip de evenimente în muzeu este vitală pentru stimularea unui dialog autentic între public și instituție, consolidând rolul nostru în comunitate drept un centru viu și relevant pentru educație și apreciere artistică.” – Bianca-Maria Bălșan, manager al Muzeului de Artă Brașov
 
            Subiectele abordate în cadrul expoziției „Urgențe” parcurg o serie de evenimente care marchează societatea globală. Astfel, instalațiile Liei și ale lui Dan Perjovschi confirmă ancorarea artiștilor în contemporaneitate. Pe substratul unei formări în perioada comunistă și prin statutul de martori ai eliberării democratice, artiștii au recuperat, prin studiu, cercetare și explorare, 50 de ani de istorie a artei contemporane la care accesul le-a fost îngrădit. Contextul socio-politic actual fac necesare astfel de dezbateri, iar dialogul își propune să aducă în prim-plan istorii personale și generale, precum și soluții la nivel micro și macro.
 
Lia Perjovschi, este fondatoarea și coordonatoarea CAA CAA (Contemporary Art Archive and Centre for Art Analysis) și KM (Knowledge Museum), un proiect de cercetare interdisciplinară. A participat în peste 700 de expoziții, conferințe și ateliere în întreaga lume. Practica sa artistică reflectă o călătorie de la corpul său fizic la corpul universal al cunoașterii, fiind caracterizată de o largă diversitate a mediilor de exprimare.
Top of Form
 
Dan Perjovschi, cu o carieră artistică de peste 30 de ani, a dezvoltat propriul său limbaj vizual distinctiv, redus, care condensează subiecte intricate fără a elimina complexitatea realității. Ca artist și jurnalist, practica sa artistică s-a dezvoltat ca o formă de „jurnalism vizual”. De la colaborarea cu Revista 22 încă din anii '90 până la lucrarea „Ziarul Orizontal”, un perete public de 30 de metri din Sibiu pe care îl dezvoltă cu nou conținut artistic de peste 10 ani, artistul își exprimă viziunea asupra societății contemporane prin desen.
 
Participarea la eveniment nu necesită înscriere și se face în baza unei taxe de 10 lei.
 
Expoziția „Urgențe” poate fi vizitată la Muzeul de Artă Brașov, până pe 30 aprilie, de miercuri până duminică, între 10.00 și 18.00.
 
Detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/931524955425744/
 
 
Vă invităm să urmăriți activitatea Muzeului de Artă Brașov și pe platformele social media:
 
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov
Instagram: https://www.instagram.com/muzeuldearta.brasov/
Youtube: https://www.youtube.com/@muzeuldearta.brasov
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/muzeul-de-arta-brasov/
 
Contact:
Alexandra Ilnițchi-Ardelean
Referent de specialitate (Comunicare și Relații Publice)
E-mail: muzeuldeartabrasov@gmail.com
Tel. 0773 870 353
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii