Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Margaretele, plante ornamentale cu multiple beneficii pentru sănătate

ro

01 Aug, 2014 12:46 11932 Marime text
Margaretele, cunoscute ca plante ornamentale, sunt, în acelaşi timp, plante comestibile, dar şi medicinale şi au proprietăţi antiseptice, antispasmotice, coagulante, anal­­­gezice şi anti­inflamatoare, fiind folosite în medicina populară pentru tratarea răcelilor, afecţiunilor oculare, hemo­roizilor şi viermilor in­testinali.
Florile de margarete sunt indicate în cazurile de răceală, gripă, bronşită, astm, sinuzită, faringită şi laringită cronică, dar şi pentru purificarea sângelui şi curăţarea plămânilor,
 
Ceaiul din flori de margarete favorizează tonifierea şi elasticitatea pielii, pe care o hidratează şi calmează. Totodată, acest ceai combate ridurile şi acneea.
Decoctul din rădăcina de margarete este folosit în tratarea afecţiunilor pulmonare, în timp ce pentru tratarea rănilor, escarelor şi a bolilor de piele se poate folosi un remediu preparat din o mână de flori de margarete frecate până se obţine o pastă, care se amestecă cu cinci linguri de ulei de măsline. Se ţine la rece trei ore şi apoi se aplică pe zonele afectate.
 
Pentru a elimina viermii intestinali şi colicile, într-o cană cu apă fierbinte se pun două linguriţe de plantă mărunţită şi se lasă la infuzat timp de patru ore. După strecurare, se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 14 zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii