Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi ai Colegiului Național Militar Constanța au participat la evenimentul organizat de Divizia 2 Infanterie „Getica", în garnizoana Buzău (FOTO)

ro

30 Apr, 2024 12:23 372 Marime text

Trei elevi ai CNMAIC au participat, în data de 18 aprilie, la evenimentul organizat de Divizia 2 Infanterie „Getica", în garnizoana Buzău, pentru a sărbători 165 de ani de existență a Forțelor Terestre Române.

Elevii fruntaș Moise Răzvan, Copăceanu Andrei și elevul Toma Andrei au fost prezenți la standurile de promovare a profesiei militare, alături de studenți și elevi militari, împreună cu reprezentanții Biroului Informare Recrutare din Buzău.

Cu această ocazie, publicul a avut șansa de a descoperi aspecte legate de viața militară, de instituțiile de învățământ militar și de oportunitățile pe care acestea le oferă după absolvire. Elevii noștri au răspuns cu entuziasm întrebărilor și curiozităților vizitatorilor.

„Mă simt onorat că am luat parte la acest eveniment alături de militari din diverse arme și specializări. Sunt mândru că am putut promova, chiar în orașul meu natal, valorile Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza". A fost o experiență minunată să împărtășesc povestea mea de elev militar și sper că am reușit să inspir câțiva tineri să urmeze o carieră în armată.", a declarat elevul fruntaș Moise Răzvan.

„A fost o adevărată plăcere să reprezint și să promovez valorile fundamentale ale Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre în Garnizoana Buzău, la invitația Diviziei 2 Infanterie „Getica". Am avut ocazia să discut cu un număr mare de elevi din școlile gimnaziale din Buzău, printre care și elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Creangă", școala pe care am absolvit-o.

Am povestit cum am decis să port haina militară și să urmez #CNMAIC. Sunt convins că aceasta a fost cea mai bună alegere, așa cum demonstrează cei doi ani plini de spirit competitiv pe care i-am trăit la acest colegiu. Am recomandat cu bucurie cariera militară în Constanța, orașul nostru frumos, și sunt sigur că toți cei care aleg această cale vor învinge în „lupta" cu provocările vârstei.", a adăugat elevul fruntaș Copăceanu Andrei.



foto: Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța



Citește și:

13 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la IPJ Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii