Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în Armata Română Un militar profesionist a fost dat afară pentru că era prea gras!

ro

23 Aug, 2018 07:47 34152 Marime text
Lucian M. a fost dat afara din cadrul Unităţii Militare în care lucra din cauză ca era prea gras, scrie bzi.ro. Este unul dintre puţinii militari profesionişti din România care şi-a pierdut locul de muncă pentru că nu mai putea face faţă exerciţiilor de pregătire fizică specifice. În momentul în care a intrat în armată a fost supus unor teste medicale pe care le-a trecut fără nicio problemă. Mai mult, era un camarad foarte bun, iubit în colectiv.

În momentul în care a aflat ca-si pierde si locul de munca, a fost o adevarată dramă pentru el, pentru familia lui şi pentru cei care i-au dovedit ca-i sunt prieteni adevăraţi. De la angajarea în Unitatea Medicala până în prezent, Lucian s-a îngrăşat foarte tare, astfel încât nu mai putea face faţă cu bine provocărilor meseriei.

Faţă de alţi angajaţi ai statului, în ceea ce-i priveşte pe militari sau pe politişti, aceştia sunt supuşi periodic unor teste de verificare a capacităţii de a face diferite eforturi fizice.

În cazul lui Lucian, în momentul in care a aflat ca a ramas fara loc de munca, a sperat in ajutorul judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi. A contestat decizia comisiei medicale prin care s-a stabilit ca este prea gras pentru a face faţă serviciului militar. Obezitatea a atras de la sine si alte probleme medicale care au contribuit la excluderea lui Lucian din armată.

Citeşte mai mult: bzi.ro.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Princespy 24 Aug, 2018 15:14 Asta se numeste DISCRIMINARE Traim intr-o tara in care cei puternici isi fac legile ,din pacare
  • Rose 24 Aug, 2018 13:56 Era si cazul sa se inceapa sa se ia asemenea masuri! E jenant sa vedem politisti, militari, jandarmi burtosi.