Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Armata Română! A murit cel mai longeviv veteran de război, la venerabila vârstă de 108 ani

ro

30 Oct, 2023 11:18 877 Marime text





 
  • Doliu în Armata Română: a murit cel mai longeviv veteran de război; avea 108 ani și a participat la luptele de la Cotul Donului
  • Generalului de Brigadă în Retragere, profesorul Constantin I. Năstase, a încetat din viață la vârsta de 108 ani. 
 
Generalul de Brigadă în Retragere, profesorul Constantin I. Năstase, a încetat din viață la vârsta de 108 ani, potrivit Știripesurse.ro
 

„O pagină impresionantă de istorie s-a închis odată cu trecerea la cele veșnice a Generalului de Brigadă în Retragere, profesorul Constantin I. Năstase, un simbol al timpurilor și al rezistenței umane în fața celor mai mari provocări ale secolului XX. La vârsta de 108 ani, Generalul Constantin I. Năstase a părăsit această lume cu o poveste de viață de-a dreptul uluitoare”, se arată în anunțul Primăriei orașului Mioveni, citat de Știripesurse.ro.


Generalul Năstase a fost un adevărat erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, luptând în teatrul de război estic în perioada 1941-1944. A fost martor și participant la evenimente istorice de o importanță covârșitoare, inclusiv bătălia pentru Odesa și încercuirea de la Cotul Donului.

În anul 2022 a fost avansat la gradul de General-Maior (cu două stele), devenind astfel cel mai vârstnic general al Armatei Române și din lume.
Onoarea i-a fost acordată în cadrul unei ceremonii speciale desfășurate în orașul Mioveni.

După încheierea războiului, Generalul Năstase și-a dedicat viața educației. A absolvit Facultatea de Matematică și Fizică a Universității din București și a devenit profesor de matematică și fizică. A lăsat o amprentă puternică asupra generațiilor de elevi pe care le-a format, împărtășindu-și cunoștințele și experiența sa de viață, încheie sursa.
 
Citește și
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr îi omagiază pe soldații români căzuți în războaie cu ocazia ”Zilei Armatei Române” (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii