Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Paștele catolic Papa Francisc, apel la pace

ro

05 Apr, 2015 16:08 1323 Marime text
Un apel la pace în zonele măcinate de conflicte, a fost făcut de Papa Francisc, în Piaţa Sfântul Petru, în mesajul său Urbi et Orbi, transmis în faţa a mii de pelerini. Şeful Bisericii Catolice spune că se impune încetarea violenţelor, mai ales în Siria şi Irak, victime ale unei uriaşe tragedii umanitare, la care comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze. Papa Francisc a condamnat şi persecuţiile care au loc asupra creştinilor.
 
”Cerem pace, înainte de toate, pentru Siria şi Irak, pentru ca luptele sa înceteze şi pentru ca relaţiile de pace sa fie reinstaurate în cadrul diferitelor grupuri care formeaza poporul țărilor în cauză. Îi cerem lui Iisus, Cel victorios asupra morţii, să uşureze suferinţele multora dintre fraţii şi surorile noastre, care sunt persecutaţi în numele Lui şi ale tuturor celor care suferă nedreptăţi ca rezultat al conflictelor neîncetate şi al violenţei”, a spus Suveranul Pontif, potrivit Vatican Radio.
 
Pelerinii catolici au ascultat în ploaie tradiţionalul mesaj pascal către cetate şi lume, "Urbi et Orbi", transmis de Papa Francisc de balconul central al bazilicii Sfântul Petru. Pe lângă Siria şi Irak, Suveranul Pontif a făcut apel la pace şi în alte ţări afectate de violenţe precum Ucraina, Libia, Yemen, Nigeria sau Sudan.
 
Sursa: b1.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii