Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul în sine este o crimă împotriva umanității, afirmă Papa Francisc

ro

14 Jan, 2024 15:55 668 Marime text
  • Războiul în sine este o ''crimă împotriva umanităţii'', a susţinut duminică Papa Francisc, care şi-a reiterat apelul la pace în Ucraina şi în Orientul Mijlociu, transmite Reuters.
     
Războiul în sine este o ''crimă împotriva umanităţii'', a susţinut duminică Papa Francisc, care şi-a reiterat apelul la pace în Ucraina şi în Orientul Mijlociu, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

''Să nu uităm acest lucru. Oamenii au nevoie de pace, lumea are nevoie de pace'', a declarat suveranul pontif după rugăciunea săptămânală Angelus.


Papa le-a cerut oamenilor să nu îi uite pe cei care au de suferit de pe urma ''cruzimii războiului'' în diverse părţi ale lumii.

El a reluat apelul la pace în Ucraina şi în Fâşia Gaza. ''Să ne rugăm ca cei care au puterea în legătură cu aceste conflicte să reflecteze asupra faptului că războiul nu este calea de a le rezolva, întrucât aduce moarte în rândul civililor şi distruge oraşe şi infrastructura'', a spus Papa Francisc.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac terorist brutal şi de o amploare fără precedent comis de militanţi Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie. Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive şi cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie. În timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie, din Fâşia Gaza au fost eliberaţi 105 ostatici în schimbul unui număr de 240 de deţinuţi palestinieni aflaţi în închisori israeliene.


Citește și:
Ucraina acuză Rusia de utilizarea unui gaz lacrimogen interzis pe front
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii