Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile şi mamele sunt necesare pentru pacea mondială, transmite papa Francisc în mesajul de Anul Nou

ro

01 Jan, 2024 15:28 800 Marime text
  • Papa Francisc a subliniat rolul important al femeilor şi al mamelor în cadrul bisericii, în societate şi pentru pacea mondială, în cadrul unei liturghii pe care a prezidat-o în prima zi a noului an la bazilica Sfântul Petru de la Roma, informează agenţia DPA.
     
Papa Francisc a subliniat rolul important al femeilor şi al mamelor în cadrul bisericii, în societate şi pentru pacea mondială, în cadrul unei liturghii pe care a prezidat-o în prima zi a noului an la bazilica Sfântul Petru de la Roma, informează agenţia DPA, citat de Agerpres.

„Lumea are nevoie să se uite la mame şi la femei pentru a găsi pacea, pentru a se rupe de spirala violenţei şi a urii şi pentru a reveni la priviri şi inimi umane care văd”, a declarat liderul Bisericii Catolice la Vatican, la omilia în care i-a îndemnat pe credincioşi să-i încredinţeze noul an Fecioarei Maria.


Totodată, Biserica Catolică marchează, în mod tradiţional, la 1 ianuarie Ziua Mondială a Păcii.

În contextul actualelor conflicte armate din lume, pontiful în vârstă de 87 de ani le-a declarat celor aproximativ 7.000 de credincioşi adunaţi în Bazilica Sf. Petru: „Vremurile noastre fără pace au nevoie de o mamă care să recompună încă o dată familia umană”.

„Să-i încredinţăm Maicii Domnului noul an”, le-a transmis papa credincioşilor cărora le-a transmis să spere la consolarea lui Dumnezeu.


În plus, fiecare societate trebuie să respecte şi să protejeze femeile şi să le permită să fie recunoscute, a spus papa Francisc la liturghia de Anul Nou. „Cel care răneşte chiar şi o singură femeie îl profanează pe Dumnezeu, născut din femeie”, a declarat liderul de la Vatican.

Biserica are nevoie de femei şi de mame ca să-şi redescopere chipul feminin şi să devină o Biserică a grijii, solicitudinii, răbdării şi curajului matern, a precizat papa.

În ajunul Anului Nou, pontiful a îndemnat la recunoştinţă şi speranţă.

Liderul Bisericii Catolice a oficiat liturghia şi a ţinut omilia începând de la ora locală 10:00 (09:00 GMT).

Rugăciunea tradiţională Angelus urmează liturghiei de Anul Nou. Cu această ocazie, papa Francisc se adresează de la fereastra Palatului Apostolic miilor de credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Papa Francisc cere eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și deplânge „situația umanitară disperată” din Gaza 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii