Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc cere eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și deplânge „situația umanitară disperată” din Gaza

ro

25 Dec, 2023 15:22 750 Marime text
Papa a denunţat luni în mesajul său de Crăciun "situaţia umanitară disperată" a palestinienilor în Fâşia Gaza, făcând apel la eliberarea ostaticilor încă deţinuţi de Hamas şi o încetare a focului, relatează AFP.

"Port în inima mea durerea pentru victimele odiosului atac de la 7 octombrie şi am reînnoit un apel presant la eliberarea celor care sunt încă ostatici", a spus Francisc, în vârstă de 87 de ani, în discursul său 'Urbi et Orbi'.

"Cer să înceteze operaţiunile militare, cu şocanta lor continuare a victimelor civile nevinovate, şi să se remedieze situaţia umanitară disperată făcând eforturi pentru sosirea ajutorului umanitar", a adăugat suveranul pontif în faţa a mii de pelerini reuniţi în piaţa Sfântul Petru.


La aproape trei luni de la începutul războiului între Israel şi Hamas, situaţia umanitară din Fâşia Gaza, unde 85% din populaţie a fost strămutată, este catastrofală potrivit ONU.

Ajutorul umanitar, a cărui intrare în Gaza este controlată de Israel, ajunge puţin câte puţin din Egipt şi pe la postul de frontieră israelian Kerem Shalom, mult sub nevoile imense ale teritoriului palestinian devastat.

În mesajul său pronunţat duminică seară la slujba de Crăciun în bazilica Sfântul Petru, el a deplâns "zgomotul armelor" în Fâşia Gaza care a umbrit manifestările de la Bethleem - unde, potrivit tradiţiei, s-a născut Iisus Hristos - în Cisiordania ocupată.

"Privirile şi inimile creştinilor din lumea întreagă sunt întoarse spre Bethleem, unde domnesc astăzi durerea şi tăcerea", a spus el luni.



sursa: Agerpres.ro. 



Citește și: 

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii