Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia-Ucraina Papa Francisc îndeamnă la găsirea unei soluţii diplomatice la doi ani de la invazia rusă

ro

25 Feb, 2024 19:50 781 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Papa Francisc a lansat un apel duminică la găsirea unei soluţii diplomatice la războiul din Ucraina, care să ducă la o pace dreaptă şi durabilă, în contextul marcării, cu o zi în urmă, a doi ani de la începerea invaziei ruse în Ucraina, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Atât de multe victime, răniţi, distrugere, suferinţă şi lacrimi într-o perioadă care a devenit teribil de lungă şi al cărei capăt nu se zăreşte la orizont. E un război care nu devastează doar acea regiune, dar dezlănţuie de asemenea valuri globale de ură şi frică'', a spus papa Francisc cu prilejul mesajului săptămânal Angelus.

„Pledez ca o bucăţică de umanitate să se găsească pentru a crea condiţiile unei soluţii diplomatice în căutarea unei păci drepte şi durabile'', a spus el.


Liderii statelor din Grupul celor şapte ţări cele mai dezvoltate (G7) şi-au exprimat sâmbătă angajamentul de a sprijini Ucraina, iar lideri occidentali s-au deplasat la Kiev pentru a-şi arăta solidaritatea, cu prilejul marcării a doi ani de la începutul invaziei Rusiei în această ţară.

Papa Francisc şi-a exprimat de asemenea îngrijorare în ceea ce priveşte escaladarea violenţei în estul Republicii Democrate Congo (RDC).

Săptămâna trecută, confruntări violente au escaladat între armata RDC şi rebelii tutsi M23, sprijiniţi de Rwanda, în estul Congo, ucigând numeroase persoane şi provocând strămutarea a sute de mii de oameni.

„Mă alături episcopilor în chemarea lor la rugăciune pentru pace, sperând la încheierea confruntărilor şi căutarea unui dialog adevărat şi constructiv'', a spus el.


Papa Francisc şi-a reluat rugăciunile pentru Israel, pentru palestinieni şi pentru „numeroşii oameni marcaţi de război''.

Citește și
Papa Francisc despre binecuvântările cuplurilor LGBT. „Africanii sunt un caz special”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii