Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc marchează împlinirea vârstei de 87 de ani

ro

17 Dec, 2023 15:03 751 Marime text
Sursa foto: Pixabay


 
  • Papa Francisc a împlinit duminică 87 de ani, marcând acest eveniment alături de aproximativ 200 de familii în cadrul petrecerii anuale ocazionate de ziua sa de naştere, organizată la Vatican de Dispensarul de Pediatrie Santa Marta, ce oferă sprijin mamelor şi copiilor aflaţi în dificultate, transmite agenţia italiană de presă ANSA, citată de Agerpres.

Conform tradiţiei stabilite încă de la prima aniversare de la Vatican a zilei de naştere a papei Francisc, în 2013, evenimentul festiv a inclus momente artistice susţinute de copii şi un scurt spectacol de circ urmat de o gustare şi de servirea unui tort, înainte de rugăciunea şi binecuvântarea Angelus.

„Vă transmit, în numele meu şi al tuturor italienilor, cele mai sincere şi afectuoase urări pentru bunăstarea voastră şi continuarea fructuoasă a Magisteriului", a declarat preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în mesajul său adresat papei.

„Într-o lume în care, din nefericire, noi rivalităţi se adaugă conflictelor niciodată latente, activitatea voastră pastorală neîncetată continuă să le reamintească tuturor necesitatea de a clădi soluţii care să restabilească pacea, punând persoana - cu demnitatea sa inalienabilă - în centrul acţiunii comunităţii internaţionale", a adăugat şeful statului.


Papa Francisc a primit, de asemenea, urări ocazionate de ziua sa de naştere din partea premierului Giorgia Meloni, ai reprezentanţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, vicepremierului şi ministrului de Externe, Antonio Tajani, preşedinţiei Conferinţei Episcopale Italiene şi Episcopiei Romei.

Citește și
Papa Francisc suferă de o formă foarte infecţioasă şi acută de bronşită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii