Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Albeşti Amenajarea drumului de exploatare agricolă intră în licitaţie

ro

23 Jan, 2013 22:43 2592 Marime text
Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan_1.jpgPrimarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, va iniţia zilele acestea licitaţie publică pentru amenajarea drumului de exploatare agricolă. Pentru lucrare, banii vin de la Uniunea Europeană, prin Măsura 125.

Potrivit şefului autorităţii locale, drumul va deservi o suprafaţă agricolă de 2.000 de hectare. „Sper ca în aprilie să înceapă lucrările de amenajare a drumului, iar până la sfârşitul anului acesta să fie realizat. Durata de executare a lucrărilor este de şase luni de zile", a explicat primarul Gheorghe Moldovan.

Lucrările începute anul trecut la şcoala din Cotu Văii se vor finaliza în acest an, astfel că elevii care învaţă în prezent în incinta Căminului Cultural din localitate se vor muta într-o unitate de învăţământ în care le vor fi asigurate toate condiţiile necesare pentru studiu.

Proiecte CJC la Cotu Văii

Gheorghe Moldovan aşteaptă sprijin de la Consiliul Judeţean Constanţa pentru reabilitarea Căminului Cultural din Cotu Văii. În acest sens, primarul a explicat că aşteaptă fonduri băneşti de la Consiliu Judeţean, clădirea Căminului Cultural aflându-se până la realizarea lucrărilor în administrarea acestei instituţii.

De la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, Gheorghe Moldovan are promisiuni privind reabilitarea drumurilor din Cotu Văii. Şeful autorităţii locale susţine ca la sfârşitul anului trecut a dat drumurile comunale în administrarea CJC. Gheorghe Moldovan a subliniat că reprezentanţii RAJDP i-au promis că vor asfalta strada Revoluţiei din Cotu Văii, care are o distanţă de 800 de metri. De asemenea, străzile Crângului (700 de metri) şi Văii (1.200 de metri), tot din localitatea Cotu Văii, ar urma să fie pietruite de cei de la RAJDP.

Se finalizează lucrările la reţeaua de apă din cartierul nou de locuinţe

Sportivii din localitate au parte şi ei de o veste bună. Sala de sport şi baza sportivă din Albeşti vor fi finalizate în acest an. De asemenea, enoriaşii se vor bucura să afle că şeful administraţiei locale face eforturi pentru a finaliza zidirea bisericii.

Primarul Gheorghe Moldovan speră ca în acest an să reuşească să extindă reţeaua de distribuire a energiei electrice în cartierul de locuinţe din Albeşti. Şeful autorităţii locale a explicat că în privinţa reţelei de alimentare cu apă lucrările sunt aproape finalizate. Mai precis, singurul lucru rămas de făcut este racordare la reţeaua de alimentare cu apă a celor 65 de case construite în cartierul nou de locuinţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii