Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Înființare Centru de Colectare prin Aport Voluntar”, derulat de UAT Albești a trecut de etapa de informare a cetățenilor

ro

08 Nov, 2023 12:45 699 Marime text



Primăria Albești a derulat campania de informare a comunității cu privire la proiectul de investiții: „Înființare Centru de Colectare prin Aport Voluntar”, cât și importanța reciclării și colectării selective a deșeurilor.

În cadrul Campaniei de informare și publicitate a proiectului ,,Înființare Centru de Colectare prin Aport Voluntar în comuna Albești, viceprimarul Cristian Vlad le-a vorbit cetățenilor despre importanta reciclării și colectării selective a deșeurilor, acestea fiind doua dintre cele mai eficiente modalități prin care se poate reduce impactul deșeurilor asupra mediului înconjurător.

,,După cum știți, în comuna noastră, va fi înființat un ,,Centru de Colectare prin aport voluntar." Opțiunea înființarii acestui centru reprezintă soluția optimă în vederea reglementării aspectelor ce fac referire la colectarea deșeurilor care nu pot fi colectate în deșeuri reciclabile și biodeșeuri, ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum în deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări).

Valoarea investitiei este de 3.830.913,04 lei, finanțată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Perioada de implementare este de 18 luni, urmând să fie funcțional din luna august 2024 .

Fiecare dintre noi poate contribui la efortul colectiv de protejare a mediului prin practici de reciclare și colectare selectivă a deșeurilor.
Începând de la simplul act de a separa gunoiul la sursă și de a-l depune în containerele corespunzătoare, putem face o diferență semnificativă în conservarea resurselor și reducerea impactului asupra mediului.

Fiecare gest mic contează, iar împreună putem contribui la crearea unei lumi mai curate și mai durabile pentru generațiile viitoare. Să ne unim eforturile în promovarea unui stil de viață responsabil din punct de vedere ecologic și în protejarea mediului înconjurător pentru un viitor mai bun,” le-a explicat locuitorilor comunei Albești, viceprimarul cu atribuții de primar, Cristian Vlad. 



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:


Primăria comunei Albești, județul Constanța vinde mai multe terenuri. Unde sunt situate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii