Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul comunei Albești, în proces cu Agenția Națională de Integritate, la Tribunalul Constanța

ro

29 Nov, 2023 17:00 876 Marime text
  • Dosarul a fost înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, cu indicativul 8135/118/2023.
Daniela Dinu, secretarul general al comunei Albești, a contestat la Tribunalul Constanța raportul întocmit de inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Integritate.
 
Dosarul a fost înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, cu indicativul 8135/118/2023.
 
Părți în cauză sunt Daniela Dinu, în calitate de reclamant, și Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât, iar obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a unui act administrativ, fiind vorba despre „raport nr. 40005/G/II//09.11.2023“.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită data primei înfățișări, urmând ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată.
 
Amintim, la data de 9 noiembrie 2023, Agenția Națională de Integritate a transmis un comunicat de presă în care a vorbit despre un conflict de interese administrativ în legătură cu Daniela Dinu, secretarul general al comunei Albeși.
 
Potrivit inspectorilor de integritate, „în perioada 2021 - 2022, în exercitarea funcției publice de conducere, a contrasemnat pentru legalitate două acte administrative în baza cărora a fost desemnată președinte al comisiilor de concurs organizate la nivelul instituției angajatoare, activități în urma căreia a încasat venituri“.
 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu  prevederile art. 445, alin. (1), (2) și (3) din O.U.G. nr. 57/2019“, au mai transmis reprezentanții ANI.
 
„Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“, conform ANI.
 
Urmează ca, la Tribunalul Constanța, să se stabilească data primei înfățișări în proces.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Județul Covasna, în atenția ANI! Ce nereguli au fost constatate
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii