Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilieri judeteni muti ca o lebada

ro

28 May, 2010 04:32 2066 Marime text
manuela1_editorial.jpgUn primar spunea odată că trebuie desfiinţate consiliile judeţene. Se referea la faptul că banii judeţului depind de voinţa politică a unui singur om şi că, din această cauză, ajung doar unde trebuie. Ştia el ce ştia.

Hotărârile aprobate de Consiliul Judeţean Constanţa sunt un izvor nesecat de indignare. Sentimentul este resimţit atât de noi, cetăţenii de rând, cât şi de unii primari, care nu se află în graţiile omului în mâna căruia este concentrată toată puterea de decizie, şi deci, şi banii judeţului, prin calitatea sa de ordonator de credite. Dacă prin februarie ne-am minunat de faptul că o comună poate primi singură 50 de miliarde de lei vechi pentru drumuri, în timp ce altele n-au primit un şfanţ şi se chinuie să supravieţuiască de la o zi la alta, Consiliul Judeţean a recidivat în acest gest, care pentru unii primari a fost atât de uluitor precum o palmă peste obraz. Aceeaşi comună a primit şi în ultima şedinţă de Consiliu alte 24 de miliarde. Stupoare. Hotărârea, iniţiată de Constantinescu, a trecut fără probleme, cu girul majorităţii consilierilor judeţeni ai PSD şi PNL. PDL s-a abţinut şi atât. Nimeni nu a vociferat. La începutul mandatului, câte un consilier de la PDL, în principal Adrian Gheorghiţă şi foarte rar Ionel Manafu, mai lua cuvântul, împotriva curentului, arătând că proiectele de hotărâre sunt strâmbe, nedrepte sau incomplete. De ceva timp însă, nimeni nu mai zice nici pâs. Şi mă mir, pentru că majoritatea aleşilor din aşa-zisa opoziţie sunt tineri şi se presupune că ar avea forţe proaspete. Dar majoritatea consilierilor judeţeni sunt muţi ca o lebădă. În cazul celor de la PSD se înţelege de ce. Dar cei de la PDL, ce rost au să tacă? Sau cei de la PNL? Nu au nume. Sunt o masă. Îmi amintesc că în legislatura trecută şedinţele erau animate de consilierul judeţean PNL Victor Manea, care mereu avea câte o nelămurire, avea mereu ceva de întrebat, de comentat şi nu se lăsa până nu i se răspundea. Dar asta presupune să cunoşti proiectele, să le fi studiat, să fii în cunoştinţă de cauză faţă de ceea ce votezi. Colegii săi consilieri de astăzi, îl fac de ruşine. Nu-i fac apologia, însă nu uita pentru ce se află în acea sală. Cu mici excepţii, cred că majoritatea aleşilor judeţeni, habar nu au ce votează, în afară, desigur, de enunţul proiectului pe care-l citesc în câteva secunde pe convocator în momentul supunerii la vot. Şi atunci, nu ar fi mai bine să se desfiinţeze consiliile judeţene, dacă tot nu-şi dă nimeni interesul şi dacă toate se fac şi se desfac cu voinţa politică a unui singur om, urmată în oglindă de voinţa mimată a unui grup de consilieri obedienţi? Un grup compact, care a învăţat să ridice şi să coboare mâna din reflex, aproape fără să asculte ce zice proiectul, treziţi la vot doar de inflexiunile unui glas puternic, adeseori tunător.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Jun, 2010 13:01 Partide SEPARATISTE ,partide DICTATORIALE ,partide de doi bani ,dar care sunt dirijate de ARMA PSIHOTRONICA liberal extremista...de unde bani si personal calificat pentru asa ceva ???