Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa

ro

21 Nov, 2017 00:00 2228 Marime text
Revenirea Dobrogei la ţara-mamă a fost un eveniment esenţial, care ne-a schimbat destinul. Totodată, a fost unul dintre paşii către materializarea visului Marii Uniri, nutrit de atâtea generaţii de români.
 
În aceste momente de sărbătoare, ar trebui să privim spre trecut, evocând meritele oamenilor vremii şi mulţumindu-le pios, dar şi să privim şi spre viitor. Ar trebui să ne întrebăm dacă Dobrogea este, în momentul de faţă, aşa cum ne-o dorim şi să contribuim ca actori ai comunităţii din care facem cu toţii parte în dezvoltarea ei, să ne fixăm un vis comun şi să-l atingem.
 
În numele comunităţii academice a UOC, principalul vector care creează, menţine şi distribuie cunoştinţe în zona Mării Negre, le transmit tuturor dobrogenilor „La mulţi ani!“, încheind cu un citat care îi aparţine lui Pericle Martinescu„Dobrogea nu are nevoie de prea mulţi admiratori, ea are nevoie de câţiva oameni cu stare, care să o înţeleagă şi să o iubească cu adevărat“.
  
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire
 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
 
Ziua Dobrogei

#scrieDobrogea: Primele instituţii administrative în Dobrogea. Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ (galerie foto)

#sărbătoreșteDobrogea: Punte peste timp, într-o călătorie simbolică. La pas prin Constanța anului... 1878, alături de ZIUA de Constanța (galerie foto)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna“

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, rectorul Universităţii Maritime Constanţa

#citeşteDobrogea: „Dobrogea are patru lumi deosebite“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii