Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

23 Nov, 2023 17:00 1543 Marime text
 Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia, mesaj de Ziua Dobrogei
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

La 14 noiembrie, în urma Războiului de Independență din 1877-1878, a avut loc un important eveniment istoric pentru poporul român: unirea Dobrogei cu Patria-mamă. La acea dată, Carol I dădea următoarea proclamație către dobrogeni: „Locuitori de orice naționalitate și religie, Dobrogea - vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân - de astăzi face parte din România…“
Așa cum a proclamat și Carol I, pe meleagurile Dobrogei din acele vremuri, dar si de acum, conviețuiesc pașnic și armonios numeroasele comunități etnice. Turcii, tătarii, grecii, armenii, aromânii, evreii, bulgarii, rușii lipoveni, toți aceștia și-au lăsat amprenta asupra Dobrogei nu doar prin diversitatea culturală, ci și prin generozitate, adaptabilitate și simplitate.
Chiar și în Mahmudia, comuna căreia îi sunt primar, conviețuiesc pașnic o multitudine de etnii cu care colaborez zi de zi și de care sunt mândru că le sunt primar.
La mulți ani tuturor dobrogenilor oriunde s-ar afla!
Primar Șerpescu Ion


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari