Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juniorul Cristian Pletea participă în premieră cu Naţionala de seniori a României la un campionat mondial (galerie foto + video)

ro

22 May, 2017 00:00 4320 Marime text
La Campionatul Mondial de tenis de masă pentru seniori, Constanţa va fi reprezentată, ca sportivi, de Eliza Samara (numărul unu al lotului feminin) şi de Cristian Pletea (tânărul performer care debutează cu lotul tricolor la un CM de seniori). De asemenea, antrenorii principali, tată şi fiu, Viorel şi Andrei Filimon, care pregătesc Naţionala feminină, respectiv pe cea masculină, sunt şi ei din Constanţa. 
 
Competiţia se desfăşoară în Germania, la Dusseldorf, în perioada 29 mai - 5 iunie a.c., iar pregătirea finală a selecţionatelor tricolore pentru Mondiale are loc, de ieri, într-un cantonament la Buzău. „E prima dată când sunt în lotul de seniori la un campionat mondial. Va fi o experienţă bună şi sper să fac faţă la acest nivel. Va fi greu la Mondiale, sportivii asiatici fiind redutabili, dar îmi propun să evoluez bine, iar jocul să-mi meargă. Sunt mic, nu am ca obiectiv vreun rezultat. Cu Eliza vorbesc zilnic, suntem prieteni. Ea are obiectivele ei, este campioană europeană. Am ce să învăţ de la ea şi de la Andrei Filimon. Sper să mă calific la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, şi să fac o figură frumoasă“, a spus tânărul campion, care este în primul an de juniorat şi va împlini 17 ani pe 28 mai. Înainte de întrecerea din Germania, Cristian Pletea va participa la un turneu de juniori în Polonia. „Sunt favoritul unu şi sper să câştig. E un bun concurs înainte de Europenele de juniori“, a precizat Cristina Pletea.

Naţionalele s-au disputat la Constanţa

În weekendul trecut, Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit Campionatul Naţional de tenis de masă pe echipe rezervat categoriei de vârstă 8-10 ani. Au participat 26 de echipe la băieţi şi 23 de formaţii la fete din toată ţara. Constanţa a fost reprezentată de trei formaţii: CS Farul - la băieţi - Adrian Dumitrescu, Radu Perhaiţă, Cristinel Şerban, Alexandru Macovei; la fete - Amalia Drăgulin, Alexia Paraschiv, Denisa Dragomir, Alessia Băncianu; LPS „Nicolae Rotaru“ - la fete - Bianca Meiroşu, Adelina Caracostea, Sonia Băluţă si Aida Paraschiv. Constănţenii sunt pregătiţi de Viorel Filimon, Elena Sebe, Anamaria Sebe şi Daniela Micu. Formaţiile medaliate la aceste Naţionalee au fost: la băieţi - 1. Politehnica Cluj, 2. CSS Craiova, 3. CSTA Bucureşti; la fete - 1. CSS Craiova, 2. ACS Dumbrăviţa, 3. LPS Bistriţa.
 
Sursa foto1: Facebook; galerie - ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii