Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședințe CJ Constanța Proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu (DOCUMENT)

ro

26 May, 2024 08:25 803 Marime text

 
  • Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 29.05.2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.
     
Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară pentru data de 29.05.2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Pe ordinea de zi se află proiectul: „Proiect de hotărâre nr.116/17.05.2024 privind acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate”.

Inițiatorul proiectului este președintele CJ, Mihai Lupu.

În temeiul dispozițiilor art. 182 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se propune: 

— Acordarea sub formă de abonament a 5 călătorii dus-întors/lună pentru transportul public județean de persoane prin curse regulate al elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat de pe raza administrativ teritorială a județului Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, valabile pentru traseul pe care circulă elevul pe parcursul anului școlar 2024-2025 de la domiciliu la unitatea de învățământ și de la unitatea de învățământ la domiciliu, conform prevederilor din Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/04.07.2023 și Hotărârii nr. 810/08.09.2023 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport pentru elevi.

— Aprobarea subvenționării operatorilor de transport cu 100% reprezentând contravaloarea abonamentului valabil 5 călătorii dus-întors/lună pentru transportul public județean de persoane prin curse regulate al elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat de pe raza administrativ teritorială a județului Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, din bugetul Județului Constanța.
Operatorii de transport vor emite elevilor abonamente cu tarif redus de 100% (gratuit) pentru 5 călătorii dus-întors/lună, în urma prezentării documentelor care atestă dreptul la tarif redus. 4 - Operatorii de transport vor prezenta documentele doveditoare la Consiliul Județean pentru efectuarea decontului, conform prevederilor contractelor de delegare a gestiunii serviciului.

— Aprobarea regulamentului de acordare a facilităților la transport pentru elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat de pe raza administrativ teritorială a județului Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, conform anexei nr. 1 parte integrantă a prezentului act administrativ.

— Aprobarea adiționării contractelor de delegare a gestiunii serviciului public județean de transport persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța, pentru loturile 01  și 08, în conformitate cu modificările propuse.

— Aprobarea alocării sumei totale de 3.500.000 lei pentru anul școlar 2024-2025, din care pentru lunile aferente anului 2024 - 1.400.000 lei, în vederea decontării facilităților prevăzute la pct. I.

— Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat — Autoritate Județeană de Transport, Direcția Generală de Administrație Publică și Juridică și Direcția Generală Economico-Financiară din cadrul aparatului de specialitate al consiliului județean vor duce la îndeplinire prevederile prezentului act administrativ.

— Prezentul proiect de hotărâre ce urmează a fi înscris pe ordinea de zi a sedintei ordinare din luna mai, se transmite de Secretarul General al Județului Constanța G_Comisiei Juridică, Ordine Publică și Situații de Urgență și Comisiei Buget-Finanțe în vederea examinării, formulării de amendamente în scris, după caz, precum și întocmirii avizului cu privire la adoptarea sau, după caz, respingerea proiectului.


Citește și:
Ședință CJ Constanța. Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii