Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigantul american Amazon face angajări pe piața din România!

ro

26 May, 2024 08:10 835 Marime text
foto: wikipedia.org Gigantul american Amazon a deschis un studio de dezvoltare de jocuri în Bucureşti, pentru care are în plan să recruteze zeci de persoane.

„Amazon Games anunţă că a deschis un nou studio de dezvoltare de jocuri în Europa, cu sediul în Bucureşti, România. Studioul extinde angajamentul Amazon de a dezvolta şi publica jocuri, acesta alăturându-se echipelor de dezvoltare existente în Orange County, Montreal, San Diego şi Seattle. Noul studio se va concentra pe susţinerea portofoliului diversificat de jocuri al Amazon Games, acum şi în viitor”, conform unui anunţ publicat de Amazon Europa, conform Ziarul Financiar.

"Amazon Games se concentrează pe dezvoltarea şi publicarea de jocuri excelente şi avem în faţă o foaie de parcurs ambiţioasă pe termen lung", a declarat Christoph Hartmann, vicepreşedinte al Amazon Games. "Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a fost un pas firesc pentru noi în abordarea portofoliului nostru amplu. Bucureştiul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante oraşe europene emergente pentru dezvoltarea de jocuri şi aşteptăm cu nerăbdare să profităm de bogata resursă de talente."

Studioul va fi condus de un fost şef al rivalilor de la Ubisoft, un alt gigant din industria jocurilor. „Amazon Games l-a angajat pe veteranul din industrie Cristian Pana pentru a conduce noul studio din Bucureşti. Cristian aduce peste 20 de ani de experienţă în crearea de jocuri video, cel mai recent fiind director general la Ubisoft Bucureşti. Experienţa sa acoperă unele dintre cele mai mari jocuri şi francize din industrie - inclusiv Tom Clancy's The Division, The Crew, Far Cry şi Avatar - şi diverse genuri, inclusiv jocuri de condus, jocuri de acţiune şi aventură în lume deschisă şi alte jocuri de rol (RPG)”, scrie stiripesurse.ro. 

"Sunt încântat să mă alătur Amazon Games într-un moment în care echipa construieşte în mod activ pe o foaie de parcurs interesantă", a declarat Cristian Pană, şeful studioului Amazon Games . "Am construit şi am condus echipe remarcabile în trecut şi ştiu că această zonă a Europei este un punct fierbinte pentru unele dintre cele mai bune talente din domeniul jocurilor de noroc."

„Amazon Games face angajări într-o varietate de discipline, iar posturile cheie deschise la noul studio din Bucureşti includ dezvoltatori de software, artişti, designeri şi animatori”, a anunţat compania. Pe site-ul companiei sunt publicate 23 de anunţuri de recrutare pentru studioul din Bucureşti.


Despre Amazon 

Amazon.com, Inc., făcând afaceri ca Amazon, este o companie multinațională americană de tehnologie care se concentrează pe e-commerce, cloud computing, reclame online, streaming digital, și inteligență artificială. A fost referită deseori ca "una dintre cele mai influente forțe economice și culturale din lume", și este deseori privită ca una dintre cele mai valoroase mărci ale lumii.Ea este considerată a fi una dintre companiile Big Five americane de tehnologie, alături de Alphabet (compania părinte a Google), Apple, Meta și Microsoft.

Amazon a fost fondat de Jeff Bezos din garajul său in Bellevue, Washington, la 5 iulie 1994. Inițial fiind un loc de piață online pentru cărți, s-a extins ca să includa o mulțime de categorii de produse, o strategie care i-a atras porecla The Everything Store (română Magazinul De Toate). Are o mulțime de subsidiare inclusiv Amazon Web Services (cloud computing), Zoox (vehicule autonome), Kuiper Systems (Internet prin satelit), and Amazon Lab126 (cercetare și dezvoltare pentru hardware de calculator). Alte subsidiare ale sale includ Ring, Twitch, IMDb, and Whole Foods Market. Achiziția sa a Whole Foods în august 2017 pentru 13,4 miliarde de US$ i-a crescut substanțial amprenya ca comerciant fizic.

Amazon a căpătat o reputație de perturbator de industrii bine stabilite prin inovație tehnologică și reinvestire "agresivă" a profiturilor în cheltuieli de capital.

 Din 2023, ea este cel mai mare comerciant online și de marketplace, furnizor de difuzoare inteligente, serviciu de cloud computing prin AWS, serviciu de live-streaming prin Twitch, și companie de Internet măsurată după cifră de afaceri și cotă de piață. În 2021, ea a surclasat Walmart ca cel mai mare comerciant din afara Chinei, condusă în mare parte de planul său de abonament plătit, Amazon Prime, care are peste 200 de milioane de abonați în toată lumea.
 Este al doilea cel mai mare angajator privat din Statele Unite. 

Amazon de asemenea distrubuie o varietate de conținut descărcabil și de streaming prin unitățile Amazon Prime Video, MGM+, Amazon Music, Twitch, și Audible. Ea publică cărți prin brațul său de editură, Amazon Publishing, conținut de film și televiziune prin Amazon MGM Studios, care include studioul Metro-Goldwyn-Mayer achiziționat în 2022. Ea de asemenea produce electronice de consum—cel mai notabil, Kindle e-readere, dispozitive Echo, Fire tablete, și Fire TV.

Amazon a fost criticat pentru practicile de colectare ale datelor clienților,o cultură de lucru toxică, elucidare fiscală, și comportament anticompetitiv.


Citește și:

Slogan ce incită la distrugerea Israelului, imprimat pe tricouri Amazon
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii