Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, printre capii de serie in Cupa Cupelor

ro

20 Jul, 2010 00:00 1787 Marime text

p6-tomis.jpgFormaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa va face parte din urna capilor de serie, la tragerea la sorţi din cadrul turului 3 din Cupa Cupelor la handbal, ediţia 2010-2011, care va avea loc la Viena.

Clasată pe ultima treaptă a podiumului la finele sezonului trecut, CS Tomis va afla la începutul săptămânii viitoare adversarul din Cupa Cupelor, a treia competiţie ca valoare din Europa după Liga Campionilor şi Cupa EHF. Formaţia de pe litoral este calificată direct în turul 3, alături de alte 18 echipe. Astfel, printre posibilii adversari se numără HK Gabor Banovce (Slovacia), Uskudar Belediyesi SK (Turcia), MKS Zaglebie Lubin (Polonia), KHF Kastrioti (Kosovo), Huyser E en O (Olanda), OF Neas Ionias (Grecia), Dornbirn Schoren (Austria) sau una dintre cele cinci formaţii calificate din turul secund al competiţiei (primul tur nu se dispută). CS Tomis revine astfel în cupele europene după o pauză de doi ani. Ultima competiţie europeană la care formaţia de pe litoral a evoluat a fost Cupa Challenge, fiind atunci eliminată în sferturi de o altă echipă românească, Dunărea Brăila. Printre performanţele pe plan european ale Tomisului se mai numără o finală de Cupa Challenge (2006), semifinalistă în City Cup (1994) şi sfertfinalistă în Cupa Challenge (2007). Tragerea la sorţi a meciurilor din turul al treilea al Cupei Cupelor va avea loc la sediul Federaţiei Europene de Handbal din Viena, marţi, 27 iulie. Meciurile turului trei sunt programate pe 13 sau 14 noiembrie (turul), respectiv 20 sau 21 noiembrie (returul).

Probleme de lot

Deşi a reuşit după doi ani de aşteptări să se califice în cupele europene realizând în acelaşi timp cea mai importantă performanţă a handbalului feminin constănţean din ultimii 25 de ani, echipa de pe litoral se confruntă cu probleme financiare grave, lucru care a dus la plecare unor jucătoare importante precum Mihaela Blaga, Amelia Busioceanu sau Mihaela Seifer. „Nu vom da satisfacţie celor care vor să vadă cum dispare handbalul feminin constănţean. Vom continua activitatea, chiar dacă nu o vom face la nivelul de performanţă pe care ni-l dorim“, a spus preşedintele grupării de pe litoral, Gheorghe Slabu. Astfel, în această perioadă, conducerea clubului constănţean urmează să aibă o serie de întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi stabilit obiectivul pentru sezonul următor. În ceea ce priveşte posturile deficitare din echipă, conducerea va încerca achiziţionarea a două-trei jucătoare, problemele cele mai mari ridicându-le postul de portar, unde Tomisul se poate baza doar pe Mihaela Petrescu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii