Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

ro

13 Apr, 2024 16:27 660 Marime text
 
Sportivii CSM Constanța luptă pentru medalii, la toate categoriile de vârstă, în competițiile interne și internaționale!
 
Amalia Niță urcă în ring, la Porec, pentru a-și apăra titlul european de tineret, baschetbalistele debutează în finala Ligii Naționale, cu un meci la Sala Sporturilor, iar rugbiștii joacă pe teren propriu semifinala Campionatului Național U20.
 
Echipele de handbal, volei și baschet susțin meciuri importante în ligile naționale și în campionatele de tineret și juniori, iar cei mai tineri sportivi ai noștri luptă pentru medalii la Cupa României și Campionatele Naționale de șah, kempo, box și lupte.
 

Tuturor, le urăm succes! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Baschet senioare ==
 
CSM Constanța continuă lupta pentru titlu în Liga Națională de Baschet Feminin Getica ‘95! După ce a învins-o pe CSM Târgoviște în semifinale, echipa de pe litoral o înfruntă pe FCC Baschet UAV Arad, în ultimul act al campionatului. Finala play-off se joacă după sistemul “3 din 5”, iar fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu au avantajul de a susține mai multe meciuri pe teren propriu, fiind câștigătoarele sezonului regulat. Federația a anunțat reprogramarea datelor de disputare pentru 15, 17 Aprilie (Constanța), 23, 25 Aprilie (Arad), și, dacă va fi necesar, ultimul joc va fi anunțat ulterior.
 

Haideți să umplem Sala Sporturilor pentru un start în forță! Luni și marți, de la ora 19.00 Hai, Constanța!, chemaă CSM Constanța fanii la meci.

 
Meciurile vor fi LIVE pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro, la secțiunea LIVE TV și pe FRB TV.
 
== Handbal seniori ==
 
CSM Constanța joacă, în etapa a XXIII-a din Liga Zimbrilor, pe teren propriu, cu CSU din Suceava. Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu luptă pentru cea de-a 19-a victorie din acest sezon, pentru a-și consolida locul 2 în clasament. Neînvinși în acest an, handbaliștii noștri pornesc cu prima șansă în fața unor adversari valoroși, care au strâns 11 succese în campionat și se află pe poziția a șasea a clasamentului. Nistor & comp convoacă suporterii la un nou spectacol handbalistic.
 
Sâmbătă, 13 Aprilie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor!
 
Meciul va fi LIVE pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro, la secțiunea LIVE TV și pe facebook-ul CSM Constanța Handbal.
 
==Volei seniori & senioare==
 
Meci spectaculos făcut de voleibaliștii noștri în compania steliștilor, la Sala Sporturilor, în play-off-ul Diviziei A1. Băieții antrenați de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală au cedat cu 1-3 (16-25, 25-19, 24-26, 20-25), după o oră și 46 de minute de joc. Învinsă de Steaua în ambele meciuri, CSM Constanța iese din cursa pentru locul 5 și va lupta pentru locul 7, împotriva învingătoarei dintre SCMU Craiova și SCM Zalău, echipe aflate la egalitate, 1-1, după primele două jocuri. Datele urmează să fie stabilite.
 
Meciul al treilea din play-out-ul Diviziei A1 de volei feminin dintre Știința Bacău și CSM Constanța este programat Sâmbătă, 13 Aprilie, de la ora 17.00, la Bacău. Jocurile de la Constanța au fost câștigate de formația antrenată de Florin Voinea și Radu Began cu 3-0, fiind necesară încă o victorie pentru calificare. Dacă Știința se impune se va juca și meciul cu numărul patru, Duminică, 14 Aprilie, de la ora 17. Voleibalistele noastre își doresc să încheie conturile de Sâmbătă, după care vor evolua pentru locurile 9-10 cu învingătoarea dintre FC Argeș și Medicina Tg. Mureș, unde scorul este egal, 1-1.
 
CSM Constanța are trei oameni convocați la loturile naționale ale României pentru Golden League 2024! Radu Began va participa, în calitate de antrenor secund al lotului feminin de senioare, la stagiul de pregătire din perioada 1 Mai - 17 Iunie, când tricolorele vor susține 6 meciuri. România va întâlni Austria și Cehia, pe 17 și 18 Mai, la Teplice, apoi Azerbaidjan și Suedia, pe 24 și 26 Mai, la Blaj, iar, la final, Croația și Spania, pe 1 și 2 Iunie, la Gijon.
 
David Dinculescu și Răzvan Parpală, în calitate de antrenor secund, vor participa la stagiul de pregătire al tricolorilor din perioada 6 Mai - 16 Iunie, când România va susține 6 meciuri în Golden League: cu Azerbaidjan și Ucraina, pe 17 și 18 Mai, la Baku, cu Croația și Portugalia, pe 24 și 26 Mai, la Râmnicu Vâlcea și cu Finlanda și Cehia, pe 31 Mai și 1 Iunie, la Karlovy Vary.
 
== Box tineret ==

În lotul României, care participă în perioada 4-14 Aprilie la Campionatul European de box pentru tineret de la Porec (Croația) este și pugilista Amalia Niță de la CSM Constanța. Sportiva noastră este neînvinsă în carieră, dublă campioană europeană de junioare și campioană europeană de tineret, anul trecut la Erevan (Armenia) la categoria 70 kg. Vineri, 12 Aprilie, Amalia a câștigat meciul din semifinale s-a calificat în finală, dorindu-și un nou succes continental. Antrenorii Amaliei Niță la CSM Constanța sunt Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.
 
== Șah ==
 
Șahiștii participă, în perioada 11-21 aprilie, la Campionatele Naționale ale României pentru copii și juniori - șah clasic, rapid, dezlegări și blitz. La competiția de la Eforie Nord se vor bate pentru medalii nu mai puțin de 19 sportivi de la CSM Constanța, printre care Tudor Henry și Mircea Andrei Cazan (antrenori Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu). Băieții și fetele concurează, la Open și Junioare, la șapte grupe de vârstă: 8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani.
 
== Handbal juniori ==
 
Juniorii 1 CSM Constanța au susținut ultimul meci în Campionatul Național de Handbal Masculin J1 - Grupa Valoare 1. Echipa antrenată de Enis Murtaza a câștigat, pe teren propriu, cu LPS Iași, scor 38-37 (22-20), în etapa a VI-a, și a încheiat evoluția din Grupa Valoare 1 cu 4 victorii, un egal și cinci înfrângeri. CSM Constanța J1 termină pe locul 4, în calcul intrând și rezultatele anterioare cu Dinamo și CSM București, din grupa geografică.
 
Juniorii 2 CSM Constanța au jucat două partide în deplasare, în etapele a III-a și a IV-a din Grupa Valoare 3 a Campionatul Național de Handbal Masculin J2. Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu au cedat atât în disputa cu liderul grupei, CSU din Suceava, scor 22-38, cât și în duelul cu LPS Suceava, scor 24-35. Cu două etape rămase de disputat, echipa noastră păstrează șanse teoretice la unul dintre primele două locuri ale grupei, care asigură calificarea la Turneul Final Valoare.
 
Juniorii 3 CSM Constanța joacă, pe teren propriu, în etapa a VI-a din Grupa Speranță 1 a Campionatului Național J3. Băieții antrenați de Denis Ali primesc vizita celor de la LPS Piatra Neamț și vor să reediteze succesul din tur, când s-au impus cu 36-26. Cele două echipe sunt contracandidate la locul 3 în grupă, iar handbaliștii noștri vizează cea de-a patra victorie. Luni, 15 Aprilie, de la ora 11.30.
 
== Handbal Cupa României ==
 
Handbaliștii seniori luptă pentru calificarea în Final 4 Cupa României Râureni! Deținătoarea trofeului, CSM Constanța este mare favorită în meciul de pe teren propriu, cu CSA Steaua București, din turul 3 al competiției. Echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu promite un nou meci-spectacol și mizează pe un public numeros la Sala Sporturilor. Marți, 16 Aprilie, de la ora 17.00.
 
==Rugby U20==
 
Campioana en-titre, CSM Constanța U20 va susține semifinala Campionatului Național pe teren propriu cu LPS Suceava, Duminică, 14 Aprilie, de la ora 11.00, la Mangalia. Echipa constănțeană, antrenată de Marius Codea și Claudiu Trandafir, a terminat sezonul regulat pe locul al doilea, cu 29 de puncte și esaveraj +138, urmată de formația suceveană, cu 25 de puncte și esaveraj +57. CSM Constanța își dorește victoria și accesul în finala Campionatului Național, programată săptămâna viitoare la București.
 
== Baschet seniori ==
 
CSM Constanța a făcut un joc foarte bun pe terenul vicecampioanei CSM CSU Oradea, în meciul 2 din sferturile de finală ale Ligii Naționale Getica ’95. După 78-104 în primul meci, băieții de la malul mării au dat o replică mult mai viguroasă joi seară în Oradea Arena, având chiar șansa de a trimite jocul în prelungiri. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian a cedat cu 82-91 și este obligată acum să câștige următoarele două partide de la Constanța pentru a duce disputa pentru semifinale în meciul decisiv.
 

Marți, 16 Aprilie de la ora 20.00 și Miercuri, 18 Aprilie, la Sala Sporturilor, baschetbaliștii noștri mizează pe tribune pline! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
Meciurile vor fi LIVE pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro, la secțiunea LIVE TV și pe FRB TV.
 
== Baschet Liga I ==
 
CSM 2 Constanța joacă două meciuri pe teren propriu, în acest weekend, în Liga I de Baschet Masculin. Echipa antrenată de Bogdan Ivanovici și Valentin Boian (locul 5, 15 puncte) luptă pentru cea de-a șasea victorie în Grupa Echipe Satelit, contra ultimei clasate, CSM CSU 2 Oradea. Sâmbătă, 13 Aprilie, de la ora 11.30. Peste exact 24 de ore, băieții noștri vor fi din nou în Sala Sporturilor, pentru meciul cu SCM UVT 2 Timișoara, echipă pe care o poate depăși în clasament în cazul unui succes. Duminică, 14 Aprilie, de la ora 11.30.
 
Meciurile vor fi LIVE pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul https://www.csmconstanta.ro/livetv/ la secțiunea LIVE TV și pe youtube-ul FRB TV.
 
== Baschet juniori ==
 
CSM Constanța U13 a susținut două meciuri la turneul de la Sfântu Gheorghe, din faza a IV-a semifinală a Campionatului Național de Baschet Feminin, Grupa a 6-a. Junioarele antrenate de Andreea Dragoș au evoluat, în Sala “LT Mikes Kelemen”, contra celor de la CSȘ Sfântu Gheorghe și CS BBB Raptors Berceni.
 
Baschetbaliștii CSM Constanța U13 participă, în weekend, la turneul de la Târgoviște, din faza a IV-a semifinală a Campionatului Național de Baschet Masculin, Grupa a 6-a. Băieții noștri vor evolua contra celor de la BCN Pedagogic Rm.Vâlcea (Sâmbătă, 13 Aprilie, ora 12.00), CSM 2007 Focșani (Sâmbătă, 13 Aprilie, ora 17.00) și CSȘ1 Târgoviște (Duminică, 14 aprilie, ora 10.00).
 
Sala Complexului Sportiv Tomis din strada Flămânda este gazda Turneului Final U17 Masculin, Grupa Valorică B, în perioada 10-14 Aprilie. CSM Constanța U17 a debutat cu o victorie, 58-36, contra ABC Slam București, și a continuat cu un joc cedat, 55-72, în fața celor de la ACS Zeiden Hoops Brașov. Echipa antrenată de Norbert Kovasch a avut în program un alt meci. cu CN Aurel Vlaicu București Sâmbă.tă și duminică se joacă meciurile de clasament. Meciurile sunt LIVE pe pagina de Facebook CSM Constanța Baschet.
 
Baschetbalistele CSM Constanța U17 luptă pentru medalii la Turneul Final A al Campionatului Național de Baschet Feminin, în acest weekend, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Clasată pe locul 2 în Grupa B, echipa a întâlnit în semifinale câștigătoarea Grupei A, ACS NBS Cluj-Napoca. În cealaltă semifinală, s-au întâlnit CS Olimpia București și CS Gladius Mureșul Târgu Mureș. Duminică, 14 Aprilie, sunt finalele: de la ora 10.00 meciul pentru medaliile de bronz, iar de la 12.30 cel pentru titlul național!
 
==Box cadeți==
 
Între 8 și 13 Aprilie, la Brăila sunt programate întrecerile Cupei României pentru cadeți. De la CSM Constanța va boxa Ianis Călin la categoria 46 kg, sportive antrenat de Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu. Hai Constanța!
 
==Kempo==
 
Campionatul Național de Kempo K1 pentru copii, juniori și seniori se va desfășura Sâmbătă, 13 Aprilie, în Sala Apollo din București. De la CSM Constanța vor concura 17 sportivi antrenați de Daniel Asaftei, Alex Filip și Cătălin Cășaru.
 
==Lupte==
 
Întrecerile Cupei României la lupte U20 se vor disputa între 12 și 14 Aprilie, la Călărași. CSM Constanța participă cu o delegație formată din 19 sportivi, care promit să urce pe podiumul competiției. Aceștia sunt pregătiți de antrenorii Gheorghe Ciupercă, Marian Oancea, Georgios Papazou, Gheorghe Grigore, Vasile Vicol și Cornelius Trucmel.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
CSM Constanța box
Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii