Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alte imagini de coşmar Stadionul „Farul“ reabilitat sau arenă nouă construită la Constanţa? (galerie foto)

ro

22 Feb, 2017 00:00 8649 Marime text
Recentele imagini de coşmar de la tribuna oficială a stadionului „Farul“ ridică din nou problema viitorului arenei constănţene.
 
Pe pagina de Facebook a SSC Farul Constanţa (echipa de fotbal înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul), au fost postate imagini de la tribuna oficială a stadionului, suporterii cerând sprijin pentru renovare celor care deţin firme de construcţii. Chiar şi aşa, problema stadionului rămâne una stringentă. Proprietate publică a statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, arena nu a putut fi transmisă, până în prezent, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa.
 
În faţa acestei situaţii, cei de la SSC Farul, alături de suporteri, s-au implicat în mai multe acţiuni de igienizare la stadion. Tribunele erau năpădite de gunoaie şi buruieni cât casa, aspect care guverna şi în restul bazei sportive din strada Primăverii. Fanii au făcut curăţenie, dar au intrat cu lucrările şi în mai multe sectoare ale sediului administrativ. Acum au ajuns la tribuna oficială, care arată jalnic. Printre altele, apa de afară pătrunde înăuntru pe sub uşi, mucegaiul a pus stăpânire pe mari porţiuni din pereţi, la tabloul electric e pericol, în sălile de protocol varul scorojit de pe tavan a căzut, iar sistemele de iluminat sunt ruginite, ca şi câteva uşi metalice.

„Problema stadionului e o prioritate pentru toată lumea“

Pe 12 iulie 2001, baza sportivă „Farul“ a fost dată în folosinţă gratuită (pe o perioadă de 49 de ani), prin hotărâre de Guvern, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, structură sportivă care a intrat însă în faliment. „De curând, la Ministerul Tineretului şi Sportului a fost o şedinţă de lucru, iar stadionul este o prioritate şi pentru MTS. În rest, trebuie făcuţi nişte paşi. Problema stadionului se află în discuţie şi e o prioritate pentru toată lumea. Nimănui nu-i convine situaţia în care se află în acest moment arena“, a declarat Mariana Solomon, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa.

Tribuna oficială, în pericol de prăbuşire

„La tribuna oficială a stadionului Farul imaginile sunt de coşmar. În urmă cu câţiva ani, jucam la Constanţa cu Olanda, Franţa, Serbia, Bulgaria etc, iar acum, la crăpăturile din construcţia tribunei oficiale, există pericolul ca aceasta să se prăbuşească. Ţinând cont că, în acest moment, lichidatorul judiciar nu poate executa lucrări de întreţinere, iar Primăria Municipiului Constanţa nu are nicio bază legală să investească într-o bază privată, ne vedem nevoiţi să facem un apel la suporterii farişti care deţin firme de construcţii să ne întindă o mână de ajutor! Este nevoie de o implicare a tuturor suporterilor constănţeni în ceea ce a reprezentat, la un moment dat, mândria oraşului! Vă mulţumim!“, s-a postat pe pagina de Facebook a SSC Farul, oficialii echipei precizând: „Este obligatoriu să arătăm tuturor starea deplorabilă în care a ajuns întreaga bază «Farul»!“.

„Nu poţi să te complaci în aceleaşi lucruri cârpite“

Reacţiile pe marginea acestui apel nu au întârziat să apară, iar părerile sunt împărţite în rândul celor care s-au exprimat pe pagina de Facebook a formaţiei constănţene: stadionul „Farul“ reabilitat sau arenă nouă construită la Constanţa? „Orice investiţie în stadionul actual este inutilă. Cârpeli! Trebuie făcut de la zero, aşa cum au fost făcute cele din Cluj, Craiova, Ploieşti, Tg. Jiu. Nu poţi să te complaci în aceleaşi lucruri cârpite. Crezi că dacă dai o mână de var, rezolvi ceva la o ruină? Nu! Ar fi corect să se facă un stadion nou pentru echipa de fotbal, rugby şi pentru diverse evenimente. Ar fi corect să se ia atitudine din partea Consiliului Local. Să se facă petiţii, să se iasă în stradă, dacă este cazul, până vom avea un stadion nou. Suntem al doilea oraş din ţară, cu capacitatea cea mai mare de cazare“, a scris cineva.

„Ce aşteaptă geniile oraşului? Să cadă şi stadionul?“

„Ar fi mai corect să lăsăm tribuna oficială să se prăbuşească?“, au intervenit cei de la SSC Farul, susţinuţi de un microbist, care se întreabă: „Dacă casa ta arată aşa, ce faci? O laşi să mucegăiască toţi pereţii până faci alta, sau cum?“. Cel de mai sus, care doreşte un stadion nou, a răspuns că o asemenea comparaţie nu-şi are locul şi nici cazul. „Casa ta nu arată aşa pentru că îţi pasă. Altora nu le-a păsat de stadion. Asta voiam să subliniez!“, a venit replica. „Ce aşteaptă geniile oraşului? Să cadă şi stadionul, cum va cădea şi săracul Cazino vechi? Mi se rupe inima când mă uit cum a ajuns bietul stadion“, a deplâns starea actuală a arenei constănţene un alt microbist.

„Exclus investiţii în ruine comuniste“

„Stadion nou! Primărie & Guvern. Ploieşti, Cluj, Craiova, Tg. Jiu. Lasă milogeala! Demolare! Exclus investiţii în ruine comuniste. A fost stadion acum 50, 40, 30, 20 de ani. Acum trebuie construit unul nou! Demolare & reconstrucţie occidentală. Terminaţi cu văicărelile! Lăsat să se dărâme, dacă nu vor să-l demoleze asistat! Reconstrucţie totală!“, a postat pe pagina SSC Farul un alt constănţean.
 
Sursa foto: Facebook (SSC Farul)

Citeşte şi: 

Urmează confruntarea cu CS Agigea: Când speră SSC Farul că stadionul ar putea intra în reabilitare

Suporterii Farul fac curăţenie la stadion

Stadionul „Farul“, sugrumat de bălării cât casa. În acest ritm, arena se transformă în grădină botanică! (galerie foto + video)

La stadionul „Farul”, sportivii şi antrenorii sunt terorizaţi de şobolani: „Se caţără pe pereţi de zici că sunt Spidermani!”

Imagini de coşmar!: Stadionul „Farul“ din Constanţa, lăsat pradă bălăriilor, mizeriei şi nepăsării (galerie foto)

S-au pus sigilii la stadionul „Farul“ din Constanţa. Cine ar putea prelua baza sportivă (galerie foto + video)

O poveste cu deţinuţi şi cu un industriaş grec, născută în Gropile lui Ouatu: Ce se afla pe locul actualului stadion „Farul“, în urmă cu peste 60 de ani (galerie foto + document)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii