Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au pus sigilii la stadionul „Farul“ din Constanţa! Cine ar putea prelua baza sportivă (galerie foto + video)

ro

06 Aug, 2016 00:00 12355 Marime text
Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa a demarat, ieri, inventarierea la baza sportivă „Farul“, ocazie cu care lichidatorul judiciar al CS FC Farul, CC Insol SPRL, a aplicat sigilii pe uşile mai multor încăperi, inclusiv pe cea a tribunei oficiale. Potrivit directorului DJST Constanţa, Claudiu Teliceanu, Consiliul Local Constanţa şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua baza sportivă şi de a investi în ea. 
 
Proprietate publică a statului român, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, baza sportivă Farul Constanţa a fost dată, pe 12 iulie 2001, în folosinţă gratuită (pe o perioadă de 49 de ani) Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa. MTS este reprezentat în teritoriu de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, care a început ieri inventarierea la complexul sportiv din strada Primăverii. Baza a ajuns într-o stare avansată de degradare, ceea ce a atras reacţia DJST.

Sigilii şi la bucătărie

„Acum câteva zile, s-au emis deciziile de inventariere. Reprezentanţii Direcţiei au fost azi (n.r. ieri) la baza sportivă, au avut întâlnire cu cei de la cabinetul de insolvenţă şi am demarat inventarul. Cei de la cabinetul de insolvenţă au pus sigilii pe anumite camere. Acolo sunt bunuri pe care ei urmează să le execute şi fac şi ei în paralel inventarierea. Nu trebuie să existe riscul ca cineva să fure ceva de acolo. S-au pus sigilii pe mai multe încăperi, mai puţin pe cele care sunt folosite sau care sunt utilizate de diverse structuri care au subînchiriat spaţiile”, a declarat Claudiu Teliceanu.
 
La etajul întâi al sediului administrativ s-au aplicat sigilii pe uşa secretariatului (din care se intră în biroul preşedintelui), pe o altă uşă care dă în biroul preşedintelui, pe uşa sălii de conferinţe şi pe uşile altor birouri. La etajul doi, au fost sigilate camerele mini-hotelului. La parter, s-au pus sigilii pe cele două uşi ale bucătăriei (intrarea de interior şi cea din exterior) şi pe cea a unei încăperi învecinate. Zona vestiarelor, dar şi sala de forţă pot fi folosite însă. De asemenea, s-a aplicat sigiliu şi pe uşa de la tribuna oficială a stadionului.

Decizia ministerului

Ce va urma? DJST Constanţa va prezenta rezultatele inventarierii şi situaţia de la baza sportivă, alături de variante de administrare, Ministerului Tineretului şi Sportului, care va lua o decizie. „În cursul săptămânii viitoare, se vor trimite la minister variante de administrare a bazei sportive şi vom vedea ce se va stabili. Pe plan local, am purtat o serie de discuţii informale, iar Consiliul Local Constanţa şi-a arătat disponibilitatea de a prelua baza şi de a investi în ea, pentru că e vorba de sume importante pentru administrarea şi renovarea stadionului. Cel mai probabil, această problemă se va afla pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de CL şi se va exprima un punct de vedere cu privire la o intenţie de preluare. Astfel încât, odată cu prezentarea situaţiei de fapt, noi să transmitem la minister şi variante de administrare, printre care şi cea a administrării de către Consiliul Local. E important ca ministerul să aibă şi un document cât se poate de oficial în acest sens“, a precizat Claudiu Teliceanu.

La SSC Farul vine şi Alexandru Grigoraş

În ce priveşte echipa suporterilor constănţeni, SSC Farul, care va juca în Liga a IV-a, aceasta se va baza, ca jucător, şi pe atacantul Alexandru Grigoraş, un alt fost farist care se alătură proiectului demarat de fanii FC Farul din oraşul şi din judeţul Constanţa. De asemenea, există şi un accept de principiu din partea lui Marcel Lică de a prelua funcţia de preşedinte.
 
„Suntem în discuţii, dar în principiu răspunsul meu e afirmativ. Dorinţa mea cea mare e să nu dispară Farul şi cred că aşa ar fi fost cel mai bine pentru toată lumea, dar sprijin din tot sufletul şi iniţiativa suporterilor. Când e vorba de Farul, sunt prezent necondiţionat”, a precizat Marcel Lică.

Suporterii constănţeni au anunţat că „până vineri (n.r. ieri), la ora 13.00, în contul pentru cotizaţii către SSC Farul Constanţa s-au strâns 5.250 de lei şi 100 de dolari. Mulţumim tuturor!”.

FC Farul are sâmbătă meci amical

Înscrisă în Liga a III-a, FC Farul a afectuat ieri, la baza proprie, sub comanda antrenorului Mihai Guliu, al doilea antrenament de la începerea pregătirii, lotului alăturându-i-se şi mijlocaşul Enghin Amet. Sâmbătă, de la ora 18.00, formaţia constănţeană va susţine un meci amical, pe stadionul „Farul“, cu Victoria Mihai Viteazu, echipă care a încheiat pe locul patru sezonul trecut al Ligii a IV-a a judeţului Constanţa şi a câştigat faza locală a Cupei României, ediţia 2016/2017. În turul întâi al Cupei, echipa din Mihai Viteazu va întâlni pe teren propriu, pe 10 august, de la ora 17.30, formaţia tulceană Pescăruşul Sarichioi.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii