Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Antonela Cristian, candidatul AUR la Primăria Bărăganu, obligată de instanță să-i achite Magdalenei Neague, actualul primar, 3.000 de lei

ro

29 Apr, 2024 15:36 733 Marime text
foto: facebook.com
  • Pe rolul Judecătoriei Medgidia, Secţia civilă a fost înreegistrat, pe data de 27.04.2024, dosarul cu indicativul 4454/256/2024 și cu obiectul - contestaţie la legea electorală.
  •  Părțile dosarului care este în stadiu procesural de fond sunt Corina Antonela Cristian - contestator, iar Biroul Electoral Circumscripţie nr. 19 Bărăganu și Magdalena Neague – inimați.
 
 
Corina Antonela Cristian, candidat AUR la Primăria Bărăganu, a  chemat în instanță Biroul Electoral Circumscripţie nr. 19 Bărăganu și pe Magdalena Neague.
 
Pe rolul Judecătoriei Medgidia, Secţia civilă a fost înreegistrat, pe data de 27.04.2024, dosarul cu indicativul 4454/256/2024 și cu obiectul - contestaţie la legea electorală.
 
Părțile dosarului care este în stadiu procesural de fond sunt Corina Antonela Cristian - contestator, iar Biroul Electoral Circumscripţie nr. 19 Bărăganu și Magdalena Neague – inimați.

În ședința din 29.04.2024, magistrații au respins cererea. „Respinge ca neîntemeiată contestația formulată de petenta Corina Antonela Cristian împotriva hotărârii nr. 5 din 26.04.2024 pronunțate de Biroului Electoral de Circumscripție nr. 19 – Comuna Bărăganu prin care s-a admis candidatura Magdalenei Neague pentru funcția de primar al Comunei Bărăganu, județul  Constanța, pentru alegerile locale din 09.06.2024. Obligă petenta la plata către intimata Magdalena Neague a sumei de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunțare, care se depune la Tribunalul Constan?a. Pronunţată pe 29.04.2024, ora 12:00, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, se spune în soluția pe scurt.
 
Corina-Antonela Cristian este candidata AUR pentru funcția de primar al comunei Bărăganu.
 
 
Magdalena Neague, condamnată cu suspendare
 
 
Magdalena Neague este implicată într-un dosar penal, alături de soțul său, Titu Neague, fostul primar al comunei Bărăganu. Cei doi au fost condamnați marți, 5 martie, de către magistrații din cadrul Tribunalului Constanța. Magdalena Neague a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Titu Neague a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în regim de detenție. Apelul se judecă pe 6 iunie 2024.
 
Cei doi au obținut, în perioada 2015-2017, în mod injust, prin intermediul firmei “La Titu Frumosu”, sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care, fie nu le lucraseră, fie nu le dețineau în baza unor documente justificative perfect valabile.

O parte din aceste documente au fost puse la dispoziție de către primarul comunei Bărăganu de la acea vreme, inculpatul Neague Titu. Astfel, s-au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asiguratorii asupra conturilor deținute de către inculpații Neague Magdalena, SC La Titu Frumosu SRL și Neague Titu.
 
Instanţa a decis condamnarea Magdalenei Neague la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare în timp ce Titu Neague a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare, în regim de detenţie.
 
Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea acestui dosar, prin sentința din 28 aprilie 2022. Acum, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva firmei S.C. La Titu Frumosu S.R.L., aplicând o amendă penală de 40 de mii de lei, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. De asemenea magistrații au dispus dizolvarea firmei SC La Titu Frumosu SRL.
 
Pe 4 martie 2024, referitor la Magdalena Neague, instanța a decis încetarea procesului penal, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată-sub forma falsului intelectual, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. În schimb, magistrații au decis să o condamne pe Magdalena Neague la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. Instanța va aplica Magdalenei Neague o pedeapsă complementară a drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b Cod penal( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani, a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și.

 
3 ani de închisoare cu suspendare pentru Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța
 
Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii