Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Trupa de teatru a Colegiului „Regina Maria", apreciată şi premiată de specialişti

ro

18 Jun, 2012 01:00 2261 Marime text
Înfiinţată cu patru luni în urmă, la iniţiativa copiilor şi a părinţilor, trupa de teatru „Cortina Magică" a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" a participat la câteva festivaluri, obţinând de fiecare dată premii.

Trupa „Cortina Magică" reuneşte elevi din clasele a V-a A şi a V-a D, iar componenţa ei este următoarea: Alexandra Ciudin, Sever Coman, Carol Savin, Alexandra Ţăruş, Oana Sârbu, Mihai Radu, Sabina Radu, Melisa Menamet, Adriana Dincu, Teodor Dincu, Anastasia Miu, Cristina Ioniţă, Carla Predescu, Melina Zăhărneanu, Miruna Pârvan, David Stoica. Coordonatorii trupei sunt Cosmin Mihale, actor al Teatrului de Stat Constanţa, profesorii Laura Coman, Magda Ghilescu şi Mihaela Enescu, precum şi doi părinţi, Cristina Savin şi Teodora Sârbu. Trupa de la „Regina Maria" a participat cu succes la Festivalul de Teatru „Aplauze", de la Constanţa, din aprilie 2012, cu piesa „Capriciile Fenisei", de Lope de Vega. Elevii şi-au adjudecat locul I, pentru „Cea mai bună trupă". De asemenea, Alexandra Ţăruş a fost răsplătită cu premiul pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal", iar colega sa de trupă, Indira Nezami, a obţinut premiul pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar". La Festivalul de Teatru „Mangalia Art", de la Mangalia, din mai 2012, elevii de la „Regina Maria" au participa cu piesa „O inspecţie şcolară", de D. D. Pătrăşcanu. Şi la acest festival, trupa „Cortina Magică" a obţinut premiul II, iar Mihai Radu - premiul pentru „Cea mai bună interpretare masculină". Micii actori de la „Regina Maria" au mai adăugat în palmaresul lor premiul special pentru originalitate artistică la Festivalul de Teatru „Mark Twain", de la Bucureşti, din iunie 2012, unde s-au prezentat cu piesa „O inspecţie şcolară". La acelaşi festival, Alexandra Ţăruş a obţinut premiul de interpretare pentru rol principal feminin in ex aequo. Repertoriul trupei conţine piesele „Capriciile Fenisei", de Lope de Vega, şi „O inspecţie şcolară", de D.D. Pătrăşcanu. Pe 20 iunie, începând cu ora 11.00, în sala „Sergiu Celibidache" a colegiului, trupa va da o reprezentaţie cu piesa „O inspecţie şcolară". Pentru acest spectacol, s-au pus în vânzare bilete, intrarea fiind 3 lei, iar fondurile adunate vor fi donate Asociaţiei de Părinţi „Împreună pentru Artă" a colegiului. „Pe viitor, trupa îşi propune să se implice în numeroase acţiuni caritabile, oferind reprezentaţii pentru copii din centrele de plasament sau strângând fonduri ce vor fi donate tuturor celor care au nevoie de ajutor", a precizat consilierul de imagine al colegiului, prof. Doiniţa Pindic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii