Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități de educație rutieră în școlile din municipiul Constanța

ro

08 Dec, 2023 10:09 857 Marime text
Foto: Primăria ConstanțaÎn această săptămână, polițiștii locali au desfășurat activități de educație rutieră în rândul copiilor de la Școala gimnazială nr.12 B.P “Hașdeu”, Școala Gimnazială nr.43 “Ferdinand”, Centrul de zi Casa “Ellen “și de la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”.

Potrivit Primăriei Constanța, această inițiativă vizează informarea și prevenirea, adaptând tematica la vârsta copiilor și explicându-le pe înțelesul lor regulile de circulație și semnificația indicatoarelor rutiere.

„Vizita polițiștilor locali a fost primită cu bucurie și curiozitate de către copii, care s-au angajat în discuții interactive și au manifestat un real interes față de materialele prezentate. Prin răspunsurile lor la întrebările interactive, cei mici au demonstrat responsabilitate și cunoștințe elementare cu privire la regulile de circulație.

În cadrul orelor de educație rutieră, s-au abordat subiecte precum micul pieton și regulile specifice, cunoașterea semnelor de circulație și a semaforului, evidențiind și rolul pozitiv al polițistului local ca prieten al copiilor.

Aceste activități au ca obiectiv consolidarea colaborării dintre reprezentanții administrației locale și elevi/preșcolari, facilitând înțelegerea necesității adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor și principiilor care vizează siguranța și integritatea acestora“ - au mai precizta reprezentanții Primăriei Constanța.


Activități similare vor fi derulate și în perioada următoare, cu polițiștii locali prezenți zilnic în proximitatea unităților de învățământ până la finalul anului școlar, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Citește și: 

Dulciuri, zâmbete și promisiuni. O zi de Moș Nicolae de neuitat la Cumpăna (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii