Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs internaţional de pian, la Constanţa. Juriul este alcătuit din personalități artistice de seamă

ro

24 Oct, 2023 14:09 1022 Marime text

Sursa foto: Primăria Constanța

 
  • În perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2023, pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, se va desfășura concursul de pian „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”
  • Proiectul, finanţat de Primăria Municipiului Constanța, este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța 

Potrivit Primăriei Constanța, tinerii pianişti talentaţi au oportunitatea să-şi demonstreze perfomanţa pianistică în cadrul concursului de pian „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”. Acesta va avea loc în perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2023, pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”.

Proiectul, finanţat de Primăria Municipiului Constanța, este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" din Constanța.

În competiția, care a ajuns la a cincea ediţie, s-au înscris foarte mulți concurenți din mai multe orașe din România (Constanța, București, Roman, Galați, Brăila, Sibiu, Târgoviște, Cluj, Brașov, Timișoara, Pitești, Câmpina, Piatra Neamț, Ploiești, Iași), dar și din Republica Moldova, Italia, Regatul Unit.

„Invităm toţi iubitorii de muzică bună la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” să se bucure de reprezentațiile de excepție ale participanților. Concurenţii vor avea ocazia să-și exprime pasiunea pentru pian într-o competiție de nivel ridicat”, declară sursa citată.


Juriul este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate, cu nume precum Boldizsár Csiky, Florian Mitrea, Cristina Popescu Stănești, Andreea Bratu, Ioan Caruțiu, Petruț Constantinescu și Daniela Vlădescu.

Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă

De asemenea, competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-23 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri de pian, 5 premii speciale „concert cu orchestra” şi masterclass-uri de pian, premiu „ținută de concert”, dar și alte premii speciale, conchide sursa menționată.
 
Citește și
Carmen Chilea, fosta directoare a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, schimbă prefixul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii