Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oamenii strazii, transferati la Fair Play

ro

27 Jan, 2010 02:21 1701 Marime text
OameniistraziiFairPlay02.jpgDe ieri, persoanele fără casă care s-au adăpostit în această perioadă geroasă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa au fost transferate la sediu Asociaţiei Fair Play, pe strada Egretei, din cartierul CET.

Acolo sunt deja amenajate două camere, însă dacă va fi nevoie, se poate suplimenta numărul de paturi. Oamenilor sărmani li se asigură ceai cald şi mâncare însă rămâne totuşi doar o rezolvare de moment. Odată ce vremea se va mai încălzi, persoanele fără adăpost ajung iarăşi în stradă. „Cu siguranţă trebuie luate măsuri în sensul de a permanentiza şi de a găsi o soluţie pe termen lung, pentru că aceasta este o soluţie care rezolvă acum problema, dar nu pe termen lung", a precizat dr. Căpăţână.
Ieri, erau la Unitatea de Primiri Urgenţe 15 persoane, cazuri sociale, care fie au fost luate de pe stradă de personalul de pe ambulanţe, fie s-au prezentat ei singuri la spital. Doi dintre aceştia au ajuns la UPU cu hipotermie însă deoarece au consumat mult alcool şi au căzut pe stradă. De ieri, toţi au câte un pat confortabil, cald, la Fair Play, cel puţin pe moment. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, persoanele fără adăpost sunt transferate doar după un consult medical. Unii dintre ei suferă de degerături, alţii, deşi nu mulţi la număr, au diverse afecţiuni şi trebuie mai întâi trataţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii